Betrek de radiator bij je interieur: 6 radiator tips

Stoor jij je al een tijdje aan de lelijke radiator in huis? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor het wegwerken of juist het opknappen van de verwarming. Met de ideeën uit het onderstaande artikel betrek je de radiator mooi bij het interieur, wat jouw favoriete woonstijl ook is! We delen radiatorombouw tips, maar bespreken ook hoe je het verven van een radiator het beste kunt aanpakken.

1. Verwarming verbergen met ombouw

Je kunt een verwarming mooi verbergen met een ombouw. Zo’n radiatorombouw kun je zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen. Er zijn erg veel verschillende soorten, formaten en stijlen verkrijgbaar. Het is natuurlijk het mooiste als de ombouw aansluit op de stijl van je interieur. Hoewel het een hele tijd uit de mode is geweest, zijn radiatorschermen en –panelen met webbing nu weer erg populair.

2. Vensterbank boven radiator

Als de verwarming erg breed is, kan een ombouw soms wat lomp ogen. In dat geval is het mooier om een vensterbank boven de verwarming te creëren. Hier kun je meteen gezellige woonaccessoires bovenop zetten. Het is ook een heerlijk warm plekje voor de kat!

3. Radiator schilderen in kleur van de muur

Je kunt de radiator verven of sprayen om het te betrekken bij je interieur. Het is bijvoorbeeld heel mooi als de verwarming dezelfde kleur heeft als de muur. Gebruik voor het schilderen altijd een speciale radiatorverf, radiatorlak of radiatorspray. Maak het oppervlak van tevoren goed schoon en breng eventueel een primer aan.

4. Gekleurde verwarming als blikvanger

Er zijn ook gekleurde radiatoren verkrijgbaar die je kunt gebruiken als blikvanger in het interieur. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat de kleurrijke verwarming een decoratieve waarde heeft gekregen. Het is absoluut een statement in huis!

5. Radiator wegwerken met magnetische ombouw

Je kunt daarnaast een lelijke radiator verbergen met een magnetische ombouw. Dit is heel snel en gemakkelijk zelf te doen. Je laat de ombouw op maat maken en bevestigt het vervolgens door middel van de ingebouwde magneten op de verwarming. Hiermee kun je tegelijkertijd lelijke buizen en de radiator leiding wegwerken.

6. Design radiator in je interieur

Bij dit laatste voorbeeld is de radiator een heus kunstwerk aan de muur. De stijl past perfect bij de moderne woning. Een design radiator wordt daarnaast vaak gebruikt in de badkamer. Hier kun je eventueel kiezen voor een badkamerradiator waar je ook handdoeken op kunt hangen. Dit maakt het decoratiestuk nog functioneler.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply