19

Inspiratie: de mooiste tegels voor in de douche

Tegels in de badkamer zijn functioneel en veelzijdig. Als je het lastig vindt om mooie douche tegels te vinden voor jouw nieuwe badkamer, kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Hieronder zie je 6 badkamertegels in verschillende stijlen. De tegels zijn geschikt als douchewand, badkamervloer of een combinatie van beide. Welke look spreekt je het meeste aan?

1. Visgraat douche tegels

Niet alleen visgraat vloeren, maar ook wandtegels in een visgraat motief zijn momenteel super populair. Het is een mooie mix van speels en elegant. Zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet, gaat het goed samen met een neutrale tegel in een groot formaat. Wanneer je de hele doucheruimte én de vloer voorziet van een visgraat patroon, kan het geheel wat te druk ogen.

2. Blauwe metro inloopdouche tegels

Ben je niet bang voor wat kleur in de badkamer? Dan kun je eens kijken naar een blauwe tegel. Deze zogenaamde metro tegels in de inloopdouche geven de ruimte meer karakter. Door de rest van de badkamer wit te houden, blijft het stijlvol.

3. Grote marmer douche tegels

Als je gek bent op de luxe hotellook, kun je grote marmeren tegels in de douche plaatsen. Natuursteen zorgt direct voor een chic resultaat. Wil je de badkamer liever een stoere touch geven? Kijk dan eens naar zwarte douche tegels met marmerlook of tegels met een grijze betonlook.

4. Portugese tegels douche

Portugese tegels zijn hele mooie badkamer tegels. Door de verschillende patronen oogt het speels, creatief en levendig. Hierboven zie je dat het wordt gecombineerd met strakke witte tegels voor een rustig geheel. Er zijn ook Portugese badkamertegels verkrijgbaar met een uitgesproken kleur of een mix aan tinten.

5. Donkere mozaïek tegel douche

Mozaïektegels blijven geliefd voor in de badkamer. Je geeft het een moderne touch door het te stylen met grote vloertegels. Zorg ervoor dat de kleur van de tegelvloer goed aansluit op de kleuren in de mozaïekwand. Op deze manier laat je de badkamer groter lijken – zelfs wanneer je kiest voor een vrij donkere tint. Heeft jouw badkamer een schuine wand of een schuin dak? Dan is het beter om dit niet te betegelen, maar in een neutrale kleur te verven.

6. Witte hexagon tegels douche

Je kunt natuurlijk ook de douche betegelen met trendy hexagon tegels. Deze tegeltjes zie je de laatste jaren steeds vaker terugkomen. Je kunt de kleine variant gebruiken als douchetegel, maar er zijn ook grote hexagon tegels waarmee je een hele badkamervloer kunt bekleden.

Meer inspiratie? Bekijk ons artikel met voorbeelden van hexagon tegels in de keuken en badkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply