26

Inspiratie: 7x de kleur geel in de kinderkamer

Lijkt het je leuk om wat meer kleur toe te voegen aan de kinderkamer? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van geel. Deze kleur heeft een vrolijke, energieke en frisse uitstraling. Omdat het zo’n stimulerende tint is, raden we aan om niet de gehele kinderkamer deze kleur te geven. Dit kan zorgen voor onrust bij het slapen. Combineer de kleur liever met andere rustgevende tinten. Een andere goede tip is om enkel de wand achter het hoofdeinde van het bed geel te schilderen. Deze wand kan je kindje nauwelijks zien vanuit bed, waardoor de andere zachte of neutrale tinten de overhand hebben in de kamer. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de nachtrust.

1. Gele kinderkamer in Scandinavische stijl

Ben je dol op een Scandinavisch interieur, maar uitgekeken op al die saaie witte wanden? Dan kun je de kinderkamer geel verven. Zoals je ziet op de bovenstaande afbeelding, gaat de minimalistische woonstijl verrassend goed samen met deze uitgesproken kleur.

2. Kinderkamer met muurschildering

Met een pot gele muurverf kun je ook een creatieve muurschildering maken. Van sterretjes of stippen tot grote gele vlakken. Lekker speels en tegelijkertijd erg stijlvol!

Bekijk ook ons artikel: 6x simpele muurschilderingen voor de kinderkamer

3. Tienerkamer met gele wand

De kleur geel is erg geschikt voor een tienerkamer of stoere jongenskamer. Het is helemaal tof als de bakstenen nog zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een rauw en industrieel effect, maar toch met een vrolijke touch.

4. Kinderkamer met pastelgele muur

Wanneer je fel geel wat te opvallend vindt, kun je de kinderkamer okergeel of pastelgeel schilderen. Zowel zacht geel als okergeel heeft een rustgevende uitstraling. Geef de voorkeur aan een gedempte geeltint met lage kleurverzadiging voor een optimaal ontspannend effect. Zacht geel oogt lekker fris en okergeel juist wat warmer.

5. Meisjeskamer met gele zon muurschildering

De muurschildering van een gele zon met zonnestralen maakt deze meidenkamer helemaal compleet. Het brengt meer gezelligheid en kinderlijke vrolijkheid in het neutrale kleurenpalet.

6. Donkere babykamer met gele details

Ook als je liefhebber bent van een vrij donker interieur, is geel een stijlvolle toevoeging. Je kunt mosterdgeel of okergeel erg mooi gebruiken als accent in een kinderkamer met retro look. De kleur gaat namelijk goed samen met donker hout.

7. Gele zitzak in de kinderkamer

Welk kind wil er nou geen grote zitzak op de kamer hebben? Hier kunnen ze lekker in lezen, spelen of ontspannen. Je geeft een witte kinderkamer direct een fleurige touch met een gele bean bag.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply