6x simpele muurschilderingen voor de kinderkamer

Wil jij de wanden van de kinderkamer of babykamer opleuken, maar spreken felle kleuren en de voor de hand liggende thema’s je niet zo aan? Laat je dan inspireren door de 6 onderstaande voorbeelden. Je ziet verschillende muurschilderingen die perfect passen bij een Scandinavische interieurstijl. De schilderingen zijn namelijk simpel, strak en stijlvol. Er wordt gebruik gemaakt van zachte en gedempte kleuren. Dit ziet er niet alleen erg mooi uit, maar het zorgt ook voor een rustgevende look. Natuurlijk kun je de muurschilderingen ook prima toepassen bij een landelijk, modern, speels of stoer interieur.

1. Scandinavische kinderkamer met bergen

Deze eerste muurschildering is stoer en schattig tegelijk. De wolken die achter het berglandschap tevoorschijn komen, geven de kamer een dromerige touch. Om zelf dit soort strakke lijnen te schilderen, maak je gebruik van afplaktape. Voor de wolken en luchtballon zou je eventueel een sjabloon kunnen kopen of maken. Knip de (omtrek van) de vorm bijvoorbeeld uit een stuk stevig papier en gebruik dit als richtlijn.

2. Kinderkamer muurschildering bergen

Als je het eerste voorbeeld iets eenvoudiger wil maken, kun je ook alleen een paar bergen op de muur schilderen. Voor deze muurschildering heb je maar 2 kleuren verf nodig. Voor een speelse look voeg je nog wat stippen toe.

3. Kinderkamer met gekleurde vlakken op de muur

Als strakke lijnen niet bij jouw stijl passen (of als het strakke schilderwerk niet aan jou is besteed), kun je ook een aantal willekeurige gekleurde vlakken op de muur schilderen. Op deze afbeelding zie je hoe leuk het effect is! Gebruik ongeveer 3 verschillende kleuren die goed op elkaar aansluiten. Deze creatieve wand zou ook mooi zijn voor in je eigen slaapkamer.

4. Roze kinderkamer met wolken

Hoe lief en schattig is deze roze muur met wolken? Het is een stijlvol alternatief voor de fel roze prinsessenkamer! Het werkt ook erg goed met een babyblauwe of een neutrale beige basis.

5. Kinderkamer roze muur met sterren

Heeft de muur in de kinderkamer of babykamer al een mooi kleurtje? Dan kun je het ook snel opfleuren met een paar sterren. Schilder deze uit de losse pols of gebruik een sjabloon. Speciale muurstickers zijn ook nog een optie.

6. Kinderkamer met stippen op de muur

Naast sterren zijn gekleurde stippen een tof idee. Het lijkt wel confetti regen! Tip: kies kleuren die ook terugkomen in het interieur en/of de decoratie. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat de kleuren van de stippen hetzelfde zijn als de ladekast.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply