22

Een kinderbed waar je kind niet alleen ligt te dromen

Het inrichten van een kinderkamer kan een hele taak zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je aan moet denken tijdens het inrichten van een kinderkamer. Wil je de kinderkamer vaker gedurende de jaren van je kind anders gaan inrichten? Of moet de inrichting van de kinderkamer neutraal zijn, zodat deze door de jaren heen in dezelfde staat kan verkeren? Daarnaast is het ook belangrijk om te vragen aan je kind zelf wat ze willen. Vooral als ze op een leeftijd zijn waar keuzes maken een belangrijke onderdeel is van hun huidige ontwikkeling. Voor een kinderkamer zijn er in ieder geval een aantal items die niet kunnen missen. We vertellen je in dit artikel wat er zeker weten in de kinderkamer moet staan!

Een leuk kinderbed

Natuurlijk is het geen kinderkamer zonder bed. Voor het bed in de kamer zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Als je graag de kinderkamer maar één keer inricht en dus voor de neutrale kleuren gaat is het misschien ook al handig om een volwassen eenpersoonsbed in de kamer neer te zetten. Zo zal je kind ook gelijk aan het bed wennen. Wil je je kind meer opties bieden? Dan kan je ook voor een verstelbaar bed gaan dat met het kind meegroeit tot 12 jaar oud. Een ander soort bed zijn de bedden waar we als kind altijd van hebben gedroomd. Dit zijn bedden als een autobed of prinses bed waar je kind niet alleen in ligt te dromen, maar ook mee kan spelen? Als je je kind zelf voor een bed laat kiezen is de kans groot dat zij zo een bed zullen kiezen!

Een leuk kinderbed

Kledingkast

Ook voor de kledingkast geldt hetzelfde als het bed. Deze kan je voor de toekomst alvast aanschaffen in volwassen formaat, maar je kan ook een kinderkledingkast kiezen. Deze zijn kleiner en hebben een vorm waarbij het kind zich niet zo makkelijk kan bezeren. Ook kan een kinderkledingkast in hetzelfde thema als het bed aangeschaft worden. De kledingkast kan bijvoorbeeld een pitstop zijn dat matcht met het autobed of een kasteel dat matcht met het prinses bed. 

Meubilair dat bij elkaar hoort zoals een autobed of kasteel kledingkast zijn vaak te vinden bij gehele kinderkamers die te koop zijn. By MM store kinderkamers heeft bijvoorbeeld veel van zulke kinderkamers waar een gehele kinderkamer in een thema is gestoken. Je koopt dan de gehele kinderkamer en hoeft geen apart meubilair meer uit te zoeken. Natuurlijk zijn er ook losse items te koop, maar wie voor gemak gaat gaat voor een gehele kinderkamer set!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply