11

Inspiratie: 6x abstracte kunst in de woonkamer

Abstracte kunst geeft een unieke uitstraling aan je woonkamer. Het kan strak en minimalistisch ogen, maar ook een explosie van kleur toevoegen aan je interieur. In dit artikel delen we 6 toffe voorbeelden van woonkamers met abstracte kunst aan de muur. Zo kun je direct inspiratie opdoen en kijken welke stijl je het meeste aanspreekt.

1. Modern zwart-wit schilderij

Het eerste kunstwerk is zwart-wit van kleur en past hierdoor perfect bij de inrichting. Hoewel het een vrij groot en expressief schilderij is, is het door het monochrome kleurenpalet helemaal niet overheersend. Dit is direct een goede tip voor als je zelf abstracte kunst in je woonkamer wil verwerken: zorg ervoor dat de kleuren uit de foto, print of het schilderij naadloos aansluiten op de rest van het interieur. Zo vormt alles een prachtig geheel.

2. Abstracte schilderijen met kleur

Ook bij dit tweede voorbeeld zie je duidelijk terugkomen dat de kleuren op elkaar aansluiten. Zowel in de woonaccessoires als in de abstracte kunst zie je warme tinten. Dit zorg voor een gezellige en huiselijke sfeer, wat in het bijzonder erg mooi is in de herfst.

Bekijk ook ons artikel: Inspiratie voor warme herfstkleuren in huis

3. Chique abstracte print

Abstracte prints gaat verrassend goed samen met de chique woonstijl. Je kunt er namelijk gouden accenten aan toevoegen. Kies voor een digitale print of een schilderij met gouden details en maak gebruik van een goudkleurige lijst. De chique look wordt nog meer benadrukt wanneer je het kunstwerk op een donkere wand hangt. Donkergroen is bijvoorbeeld een prachtige match met goud!

4. Abstract gezicht schilderij

Hou je van een luchtig en rustgevend interieur? Kies dan voor muurdecoratie met een hele minimalistische tekening. Hierboven zie je een abstract gezicht dat uit slechts een paar lijnen bestaat. Dit soort moderne tekeningen kun je ook zelf maken als je een beetje creatief bent.

5. Abstracte en minimalistische kunst

Waren de bovenstaande voorbeeld nog niet minimalistisch genoeg voor jouw smaak? Dan spreekt dit tweeluik je misschien wel aan. De twee abstracte schilderijen passen bij elkaar, maar lopen niet naadloos in elkaar over. Dit zorgt juist voor een speelser effect. Zo’n verrassende twist is vaak wel belangrijk in een minimalistisch en monochroom interieur. Anders kan het geheel wat te saai ogen.

6. Moderne kunst aan de muur

Abstracte muurdecoratie hoeft niet altijd een schilderij, tekening of print te zijn. Je kunt ook kiezen voor een modern decoratiestuk zoals op de bovenstaande afbeelding. Dit geeft weer een heel andere look aan je woonkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply