22

Inspiratie voor warme herfstkleuren in huis

Het najaar is natuurlijk de perfecte periode om gebruik te maken van mooie herfstkleuren in het interieur. Maar ook buiten dit seizoen kun je het warme kleurenpalet nog toepassen. Hoe? We laten het je graag zien aan de hand van een aantal inspiratiebeelden. Scrol snel verder om ideeën op te doen!

Kussens als herfstversiering in huis

Sierkussens zijn de ideale vorm van decoratie, aangezien je de stijl gemakkelijk kunt aanpassen op het seizoen of jouw gewenste stijl. Door de kussenhoezen regelmatig te verwisselen, geef je het interieur telkens weer een andere uitstraling. Probeer eens een okergele kleur uit voor een warme sfeer in de zithoek. Deze kleur gaat erg mooi samen met warme houttinten.

Olijfgroene muur in de woonkamer

In plaats van herfstdecoratie in huis, kun je ook de muur een likje verf geven. Olijfgroen is een herfstkleur die het hele jaar door mooi blijft. Het geeft de woonkamer meer diepte, warmte en persoonlijkheid. Zelfs als je het plafond en alle andere wanden helder wit schildert, blijf je genieten van het sfeervolle effect.

Pinterest herfstdecoratie in de slaapkamer

Met deze Pinterest-waardige slaapkamer haal je zeker de herfst in huis! Het is een combinatie van warme herfstkleuren als bruin en roestrood en de gezelligheid van de decoratie. Pampas pluimen, een lichtsnoer en houten accessoires sluiten goed aan op dit seizoen.

Gezellige studentenkamer met planten

Maak jouw kleine studentenkamer nog gezelliger door warme herfstkleuren toe te voegen. Koop een compacte slaapbank in een groene tint en leg hier opvallende oranje kussens bovenop voor extra sfeer. Deze kleuren gaan natuurlijk perfect samen met de groene bladeren van jouw favoriete kamerplanten.

Goudbruine bank in retro stijl

Als de retro stijl je aanspreekt, ben je bijna vanzelfsprekend een liefhebber van warme tinten. Een warm kleurenpalet is namelijk erg kenmerkend voor deze stijl. Op de bovenstaande afbeelding zie je een prachtig voorbeeld van een goudbruine bank. De kleur komt ook nog terug in het kussentje op de stoel, waardoor de meubels een mooi geheel vormen.

Herfstkleuren combineren met andere kleuren

Twijfel je nog of herfstkleuren wel in jouw interieur passen? Laat je dan inspireren door dit laatste voorbeeld. Je ziet een eetkamer met een vrij neutrale basis en daarbij opvallende gordijnen in een koele blauwtint. Toch passen de eetkamerstoelen met gele bekleding en de gele vaas er heel mooi bij. Wees dus niet bang om eens onverwachte kleurencombinaties uit te proberen. Vind je gele stoelen toch wat te heftig? Begin dan alleen met een vaas in een herfstkleur en kijk of de combinatie je aanspreekt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply