26

5 tips voor een kabelvrij huis

Elk huishouden bestaat tegenwoordig uit verschillende apparatuur, met bijbehorende kabels. Van tv en internet kabels tot gewone elektriciteitskabels, ze zijn vaak een doorn in het oog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze kabels weg te werken en je huis er netjes uit te laten zien. Lees hieronder onze tips voor een kabelvrij huis! 

Tip 1: kies voor draadloze televisie

Rondom de televisie ontstaat regelmatig een groot web aan kabels en randapparatuur. Van router en televisie box tot modem en verdelers. Klaar met al die extra snoeren? Dan is de DVB-T2-ontvanger van Digitenne een aanrader Hierdoor heb je alleen nog een stopcontact nodig om digitale televisie in huis te ontvangen. Geen bedrading betekent niet alleen een rustige en harmonieuze sfeer in je woonkamer, maar het maakt ook overal tv kijken mogelijk. Zo kijk je voortaan overal in huis, op de camping of de boot naar je favoriete programma’s in Full HD-beeldkwaliteit, zonder gedoe met aansluiting van onnodige kabels. 

Tip 2: maak gebruik van een powerline-netwerk 

Je woning is al voorzien van een uitgebreid elektriciteitsnet. Maak hier dan ook nuttig gebruik van! Met een powerline-setje (ook wel homeplug genoemd) hoef je geen nieuwe netwerkkabels aan te leggen. Met het powerline-setje transporteer je het internetsignaal via het stroomnet door je huis. Het enige wat je nodig hebt zijn twee powerline-adapters, waarvan je de een bij de router in het stopcontact steekt en de andere aan het netwerk koppelt. Geen meterslange netwerkkabels meer nodig dus! 

Tip 3: installeer een draadloos alarmsysteem

installeer een draadloos alarmsysteem

Veel huizen zijn voorzien van een alarmsysteem. Prettig om met een gerust hart je huis te vertalen, maar minder mooi zijn de kabels die eromheen hangen. Een draadloos alarmsysteem betekent dat de verschillende accessoires via..met elkaar in verbinding staan. 

Tip 4: plaats je kabels achter plinten 

Sommige onderdelen in huis hebben nu eenmaal een draad en kunnen ook niet zonder. Ook deze zijn goed te verbergen, bijvoorbeeld achter daarvoor bestemde plinten. Deze plinten zijn voorzien van een goot waar de kabels mooi invallen en dus totaal onzichtbaar zijn. Je kunt deze plinten zelf plaatsen, maar er zijn ook bedrijven die dit voor je kunnen doen. 

Tip 5: omarm de huidige kabel trend

De laatste tip is om mee te gaan in de huidige kabel trend en de kabels te laten voor wat ze zijn. Tegenwoordig is het namelijk trendy om je kabels en snoeren juist zichtbaar te maken. De snoeren van lampen kun je bijvoorbeeld vervangen door verschillende kleuren en designs, wat een industriële en stoere uitstraling geeft. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply