Ga voor monochroom: zwart wit in huis

Een compleet zwart-wit interieur: vind je dat saai of juist modern en verrassend? Je komt erachter na het zien van de onderstaande inspiratiebeelden. Veel mensen denken dat monochroom sfeerloos is, terwijl dat helemaal niet waar hoeft te zijn. Het draait bij zo’n minimalistisch kleurenpalet nog meer om de meubels en materialen. Het inrichten is dus een uitdaging, maar wel een hele leuke!

Grote woning met zwart wit interieur

Is het niet prachtig hoe groot, licht en open deze ruimte eruitziet? Alle witte muren benadrukken het formaat van de woning. Door dan juist te kiezen voor een zwarte keuken en donkere elementen, krijgt het geheel weer meer karakter. Ook de grijze vloer met houtlook heeft een positief effect op de aangename sfeer.

Speelse woonkamer zwart wit

Voor een speels interieur voeg je verschillende prints toe. Bijvoorbeeld door middel van sierkussens, een groot vloerkleed met zwart wit patroon en kunst aan de muur. Bij een monochroom interieur hoef je niet bang te zijn om verschillende prints met elkaar te combineren. Het zal altijd mooi bij elkaar staan!

Eenvoudige monochrome eetkamer

Een simpele Scandinavische eetkamer is altijd een goed idee. Het staat mooi in iedere woning en de stijl spreekt veel mensen aan. Bovendien is het perfect voor in een huurwoning met simpele witte muren. Koop een witte tafel, een witte kast en zet er een paar zwarte en witte kuipstoelen bij. Zo eenvoudig is het!

Monochroom interieur met ontbijtbar

Is een minimalistische zwart wit inrichting wat te saai voor jouw smaak? Dan voeg je natuurlijke materialen zoals hout toe voor meer warmte. Ook mooie groene planten brengen meer sfeer en leven in je woning. Kijk maar naar de bovenstaande afbeelding. Ondanks het gebrek aan kleur, ziet de ontbijtbar er toch gezellig uit!

Zwart wit slaapkamer

Door het interieur zwart wit te houden, creëer je een hele rustgevende sfeer in de slaapkamer. Tegelijkertijd oogt het modern, stoer en fris. Dat is eens iets anders dan de typische bruintinten of pasteltinten in de slaapkamer.

Monochroom huis met fotowand

Nog een bewijs dat monochroom helemaal niet saai hoeft te zijn. Een opvallende fotowand! Je kunt allerlei soorten muurdecoratie met elkaar mixen: foto’s, illustraties, posters en prints. Door het simpele kleurgebruik is het niet nodig om te kiezen voor een duidelijk thema. Persoonlijke vakantiefoto’s kunnen dus prima gecombineerd worden met abstracte kunst. Wil je toch een mooi samenhangend geheel? Kies dan voor een bepaalde stijl zoals industrieel of botanisch.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply