41

Je huis fijn maken voor de kat

Katten zijn geweldige dieren om in huis te hebben. Ze zijn zelfstandig, zorgen goed voor zichzelf en hebben niet al teveel aandacht nodig. Op het zelfde moment kunnen ze ook gewoon heerlijk bij je op de bank komen kroelen. Heb je een kat, of wil je een kat? Dan is het natuurlijk wel zo handig om je huis gereed te maken voor deze zelfstandige viervoeter. Hoe je jouw huis fijn maakt voor de kat, lees je hier.

Je huis fijn maken voor de kat

 1. De basisproducten

  Ieder dier heeft natuurlijk zo zijn basisproducten nodig. Denk hierbij aan voeder en drinkbakjes, en natuurlijk voldoende (goed) kattenvoer. Ook speeltjes zijn van harte welkom. Probeer eens wat speelgoed met kattenkruid uit – veel katten worden hier helemaal wild van! Nu hoef je een kat natuurlijk niet uit te laten, maar dit betekent ook dat er een plek moet zijn waar hij zijn behoeften kan doen. Een kattenbak met voldoende (schoon) grint is dan ook een echte must. Tenzij je een grote tuin hebt en kattenpoep geen probleem vind natuurlijk.

 2. Warme, zachte materialen

  Je zult al snel merken dat een kat, in tegenstelling tot een hond, zo nogal zijn voorkeuren heeft. Zo zal een hond ook gerust op de koude grond gaan liggen, maar wilt de kat toch echt een warm, zacht plekje voor zijn edele lijfje. Heb je bepaalde plekken op de bank of in de woning waar je de kat liever niet tegenkomt? Maak deze plekken dan ook vooral niet te zacht en aangenaam. Zorg voor andere zachte plekken op banken en stoelen – een mandje wordt over het algemeen namelijk genegeerd.

 3. De hoogte in

  Uit nature willen katten de mogelijkheid hebben om de hoogte in te kunnen gaan. Een hoge krabpaal is hierbij een goed begin, maar dat is slechts 1 locatie in het huis. Om een optimale leefomgeving voor je kat te creeeren, zou je een aantal planken hoog neer kunnen hangen waar de kat lekker overheen kan wandelen. Aan het einde van de planken zou je een leuk hangmatje neer kunnen hangen, waar de kat heerlijk kan ontspannen. Gegarandeerd dat hij liever in zijn hoge hangmatje kruipt, dan op dat ene plekje op de bank.

 4. Krabmogelijkheden

  Houd je jouw meubels liever heel? Om te voorkomen dat je kat zijn nagels aan de bank besluit te scherpen, kun je maar beter een aantal krabpalen of andere krabmogelijkheden in de woning plaatsen. Strooi er eventueel wat kattenkruid overheen om de speciale krabplekjes nog wat interessanter te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply