Hoe kun je touw verwerken in je interieur?

Een mix van materialen maakt je interieur interessant. Zelfs als je een heel neutraal en ingetogen kleurenpalet aanhoudt, zorgen de verschillende texturen voor een levendige look. Een aantal mooie materialen om te gebruiken in je woning zijn: hout, rotan, steen, glas en (imitatie)leer. Maar ook touw is een prachtige toevoeging! Het klinkt misschien een beetje vreemd – touw in je interieur. Maar toch kan het zorgen voor een stoere en stijlvolle touch. Kijk maar eens naar de 6 onderstaande voorbeelden.

1. Schommel met touwen in de slaapkamer

Wie zegt dat een schommel alleen voor kinderen is? Het is ook unieke decoratie voor in je woning! Het ziet er bijvoorbeeld tof uit in de slaapkamer. Als je de touwen kunt ophangen aan een stevige balk, kun je de schommel ook echt gebruiken. Anders is het leuk om de plank dichter bij de muur te plaatsen en het te gebruiken ter decoratie met een paar kleine plantjes erbovenop.

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook ons artikel met voorbeelden van schommels in het interieur.

2. Tafellamp met touw standaard

Met deze stoere touwlamp maak je echt een statement! Het past bij verschillende interieurstijlen, waaronder de landelijke stijl. De natuurlijke kleur van het touw gaat namelijk mooi samen met diverse houttinten.

3. Hanglamp aan touw

Ook een touwen hanglamp is een mooie optie. Gebruik deze hanglamp boven tafel of hang het als leeslampje naast je bed. Een groot voordeel is dat je deze touwlamp gemakkelijk zelf de gewenste lengte geeft. Je maakt simpelweg een knoop in het touw of drapeert het over een balk.

4. Macramé hanger van touw

Als de bohemian of Ibiza stijl je wel aanspreekt, is een macramé hanger een mooie aankoop. Je kunt dit soort wandhangers natuurlijk ook zelf maken. Er zijn veel handige tutorials op internet te vinden voor ieder niveau.

5. Roomdivider van touwen

In een studio of studentenkamer is het mooi om verschillende leefruimtes van elkaar te scheiden zónder al het daglicht te verliezen. Dit kan bijvoorbeeld met een roomdivider van touw. Ondanks dat je er gewoon doorheen kunt kijken, zorgt het toch voor een duidelijke scheiding en een knus effect.

6. Hangstoel van geknoopt touw

Een hangstoel van touw is zowel leuk voor in je woning als voor in de tuin. Maak het extra comfortabel met een paar zachte kussentjes. Zo kun je er heerlijk in relaxen na een lange werkdag of tijdens een rustig weekend.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply