18

Buitenbioscoop: gezellige filmavond in je eigen achtertuin

Verlang jij stiekem ook weer naar die zwoele zomeravonden? De hele avond genieten in de buitenlucht met vrienden of je geliefde. Gewoon met een lekker drankje erbij en een bordspel op tafel. Maar het is voor de verandering ook leuk om er eens een gezellige filmavond van te maken! Wij geven je graag een paar handige tips om je eigen buitenbioscoop te creëren. Van de zoektocht naar een geschikt scherm tot het maken van een comfortabel zitje met zitzakken in de tuin. Met de onderstaande tips wordt jouw filmavond in de open lucht vast een succes.

Scherm voor de buitenbioscoop

Een klein laptopscherm is voor deze filmavond niet voldoende. Voor het echte bioscoopeffect moet je op zoek naar een groot scherm. Maak je geen zorgen: dit hoeft geen duur televisiescherm te zijn. Met een projectiescherm of wit laken en een beamer heb je het probleem al opgelost. Er zijn tegenwoordig hele moderne beamers verkrijgbaar met Full HD kwaliteit en Wifi. Is het signaal in de achtertuin erg slecht? Download de film dan van tevoren om vastlopende beelden te voorkomen.

Zitzakken in de tuin

De buitenbioscoop is pas echt een succes als je de hele avond comfortabel kunt zitten. Je kunt gebruik maken van jouw loungeset of tuinstoelen, maar voor nóg meer sfeer kun je ook stijlvolle zitzakken voor buiten aanschaffen. Deze zitzakken zijn waterdicht en erg comfortabel. Ga voor een XXL variant of een speciaal lounge design voor de beste filmervaring. Na de gezellige avond kun je de zitzakken natuurlijk gewoon bij de andere tuinmeubelen neerzetten.

Geluid in de buitenbioscoop

Vergeet niet om van tevoren het geluid goed te checken. Sluit een extra speaker aan door middel van bluetooth, Wifi of met een kabeltje. Een grote box met versterker is natuurlijk nog beter. Woon je in een drukke stad of veroorzaak je liever geen geluidsoverlast? Er zijn ook draadloze koptelefoons of oordopjes verkrijgbaar die je met de laptop/beamer/telefoon kunt verbinden.

Snacks voor bioscoopavond

Wat is een thuisbioscoop nou zonder snacks? Zet de popcorn maar alvast klaar en de drankjes koud. Tip: laat de krakende chips achterwege om harde eetgeluiden te beperken. Wil je een buitenbioscoop in de winter of herfst creëren? Ga dan voor warme chocomelk, warme snacks en leg direct een paar dekentjes klaar. Een elektrische terrasverwarmer is ook een onmisbare toevoeging.

Aankleding buitenbios

Kleed jouw thuisbioscoop extra gezellig aan met een speciaal buitenkleed, een lichtsnoer en leuke sierkussens. Ook grote popcornbakken, kleurrijk servies en luxe (kunststof) glazen mogen niet ontbreken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply