Een schommel verwerken in je interieur

Een houten schommel is natuurlijk geweldig voor in de tuin. Kinderen (en ook volwassenen) kunnen hier op een zonnige dag echt van genieten. Maar wist je dat je een schommel ook op een stijlvolle manier in het interieur kunt verwerken? In dit artikel laten we verschillende ideeën zien voor een indoor schommel in een woonkamer, slaapkamer, kinderkamer en meer.

Schommel in een slaapkamer

Je kunt een schommel in de slaapkamer op meerdere manieren gebruiken. Ga er ontspannen op zitten of gebruik de houten plank als bijzettafel. Dat is pas een origineel nachtkastje voor naast je bed! Decoreer het met een paar boeken, een plantje en een leuke wekker.

Schommel in een thuiskantoor

Ook in je thuiskantoor kun je vaak wel wat extra decoratie gebruiken. Hang de schommel binnenshuis aan twee stevige stukken touw en versier het met je favoriete accessoires. Heb je een kat als huisdier? Laat de plank dan helemaal leeg en plaats de schommel in de woonkamer bij de verwarming. Dit gaat ongetwijfeld het nieuwe favoriete plekje worden.

Indoor schommel in een kinderkamer

Kids worden meteen vrolijk als je een hippe schommel in de kinderkamer hangt. Zorg er daarom voor dat het stevig aan het plafond hangt en dat er genoeg bewegingsruimte vrij is. Uit enthousiasme kunnen kinderen nogal wild met schommels omgaan. Leg er eventueel een zachte mat onder voor de veiligheid.

Kinderschommel in de speelkamer

Heb je liever geen speeltoestel in de slaapkamer? Dan kun je een kleine schommel in de speelkamer ophangen. Deze kun je gewoon in de winkel kopen of zelf proberen te maken. Zoek online maar eens naar Do It Yourself ideeën voor een goede houten schommel. Schilder de plank vervolgens in een kleur die mooi past bij het interieur. Wit of licht gekleurd hout staat prachtig bij een Scandinavische kamer.

Vintage schommel in je interieur

Een authentieke houten schommel heeft een mooie vintage uitstraling. Wie weet heb je zelf nog een schommel op zolder liggen van vroeger of kom je een geweldig exemplaar tegen in de kringloopwinkel. Dit kun je leuk combineren met een oude schoolbank en andere robuuste meubels. Deze items kun je gebruiken om een lege hoek in de kamer aan te kleden.

Houten schommels als wandplanken

Wees creatief en hang meerdere schommels tegen de muur als wandplanken. Gebruik de touwen als plankdragers of schroef de houten plankjes vast aan de wand. Hier kun je vervolgens leuke kamerplanten of andere woonaccessoires op zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply