45

Zo richt jij je woonkamer in met een klein budget

Ben je net verhuisd of is je woonkamer toe aan een nieuwe inrichting maar heb je even geen budget tot je beschikking? Ook met een klein budget kun je jouw woonkamer een compleet andere look geven. Met deze tips richt jij je woonkamer in met een klein budget.

1. Doe inspiratie op

Voordat je gaat winkelen is het belangrijk wat inspiratie op te doen. Door rond te neuzen op websites van specialisten zoals bijvoorbeeld Floorhouse.be kom je tal van voorbeelden tegen. Kies de voorbeelden uit die het beste bij jouw stijl passen en maak hier bijvoorbeeld een vision board van. Op deze manier blijft de hele inrichting namelijk in dezelfde stijl en wordt het winkelen een stuk gemakkelijker.

2. Overweeg verschillende vloeren

Is het tijd voor een nieuwe vloer? Overweeg dan verschillende materialen. In veel gevallen is goedkoop al snel duurkoop. Zoek je redding niet in vinyl nep-laminaat. Hoewel dit goedkoper is in aanschaf, kan het je op langere termijn irritaties opleveren. Je kan beter op zoek gaan naar een goedkope aanbieder van laminaat; deze investering betaald zich namelijk op langere termijn af. Heb je geen hele nieuwe vloer nodig maar zitten er her en der wat beschadigingen? Koop dan gewoon een leuk vloerkleed om de boel wat op te leuken.

3. Ga op zoek naar alternatieven

Dat vloerkleed is natuurlijk erg leuk, maar ook hier zitten wel wat kosten aan verbonden. Ga eens naar een tapijtwinkel en neus eens tussen de reststoffen. Veel tapijtwinkels houden grote stukken tapijt over na het knippen van een op-maat-gemaakt tapijt. Deze stukken kun je vaak voor een prikkie aanschaffen.

4. Begin tweedehands

Wandel eens over een rommelmarkt of ga op zoek naar toffe items op websites zoals bijvoorbeeld Marktplaats. Je kunt hier zomaar hele leuke spullen op de kop tikken voor een lage prijs. Eventuele beschadigingen kun je ook zelf gemakkelijk opknappen. Koop bijvoorbeeld een oud antieke tafeltje en maak het hip en modern met een laagje verf.

5. Do it yourself!

Steek je handen uit de mouwen en ga aan het DIY-en. Er zijn tal van leuke idee├źn waardoor je op een goedkope en creatieve manier je woonkamer in kunt richten. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe bank kopen, maar je kan er ook gewoon zelf een maken. Ook de wanddecoratie kun je gemakkelijk zelf doen. Plan een DIY weekendje, en je woonkamer ziet er binnen een handomdraai uit als nieuw.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply