38

Het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer: 6 tips

Ziet je slaapkamer er een beetje saai uit en verlang je naar dat luxe hotelgevoel? Het is niet nodig om een complete make-over te geven. Ook met een paar simpele aanpassingen kun je de ruimte al een flinke upgrade geven! Met de volgende tips moet het zeker goed komen.

1. Chic beddengoed

Je loopt een hotelkamer binnen en ziet een perfect opgemaakt bed. Dat is toch genieten? Neem dit gevoel ook mee naar huis door te kiezen voor chic beddengoed. Ga voor luxe katoenen lakens of een kussensloop van zijde. Denk ook aan de kleur en de print van het dekbedovertrek. Natuurlijke tinten stralen meer klasse uit dan felle kleuren. Kies daarnaast voor een elegant patroontje of hou het lekker simpel. Jammer genoeg zal je het bed vervolgens wel zelf op moeten maken.

2. Goed matras

Comfort is nog veel belangrijker dan de look van het bed. Uiteindelijk wil je als een roosje kunnen slapen. Investeer daarom in een matras van goede kwaliteit. Hier kun je weer jaren mee vooruit! Matrasaanhuis.nl is een online shop met een heel ruim aanbod.

3. Stylish hoofdbord

Een hoofdbord achter je bed brengt je hele slaapkamer naar een hoger level. Het is op en top chic! Deze luxe toevoeging is niet alleen stylish, maar ook nog eens heel handig. Je kunt er namelijk tegenaan hangen als je ’s avonds nog een boekje leest. Het is ook fijn voor een ontspannen ontbijt op bed. Gezellig met je partner of gewoon om jezelf te verwennen.

4. Warm vloerkleed

Heb je geen tapijt in de slaapkamer? Dan is een vloerkleed meer dan welkom! Zo stap je uit bed zonder meteen koude voeten te hebben. Daarnaast ziet het er vooral heel mooi uit. Kies een kleedje wat past bij de rest van de kamer. Een romantische schapenvacht, vintage Perzisch tapijt of een modern kleed met grafische print.

5. Extra zitplaats

Vaak zie je in een hotelkamer naast het bed ook een extra zitplaats. Hier kun je makkelijk je schoenen aantrekken of gewoon even relaxen. Of leg je kleding voor de volgende dag over zo’n luxe stoel heen. Het oogt natuurlijk minder chic, maar laten we eerlijk zijn – het is wel heel handig.

6. Luxe decoratie

Maak de ‘hotelkamer’ compleet met wat luxe decoratie. Een groot kunstwerk boven het hoofdbord maakt je bed het middelpunt van de kamer. Voor een wat speelser effect kunt je ook verschillende lijsten aan de muur hangen. Denk daarnaast aan leuke kussens, nachtlampjes, raamdecoratie en een dienblad vol woonaccessoires.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply