37

Inspiratie voor een vrolijke lente tafel

We moeten nog even geduldig wachten op de lente, maar we kunnen wel alvast wat inspiratie opdoen voor een vrolijke lente tafel. Met een paar accessoires kun je een saaie tafel eenvoudig een gezellige sfeer geven. Dit is leuk voor een lunch met het gezin of een diner met vrienden.

Mix & match servies

Hoewel wit servies altijd mooi staat, kun je ook eens iets anders proberen. Koop een paar borden in verschillende kleuren en formaten. Wees niet bang om alles met elkaar te mixen. Zet een oranje soepkom op een groot blauw bord of combineer verschillende roze tinten met elkaar. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wees vooral niet bang om het uit te proberen.

Gekleurd tafelzeil

Zijn de gekleurde borden toch niet zo jouw ding? Combineer dan een wit servies met een vrolijk gekleurd tafelzeil. Hiermee fleur je meteen de hele eetkamer op. Daarnaast beschermt het de mooie tafel tegen vlekken en krassen. Twee vliegen in één klap! Kies voor een groen zeil met stippen, een rode met ruitjes of een gele zonder opvallende print. Ga op onderzoek uit welke tafelzeilen jou het meest aanspreken en welke kleur het beste past bij het interieur.

Vrolijke kaarsen

Kaarsen zijn niet alleen geschikt voor de donkere en knusse winterdagen. Ook in de lente kun je dit prima als tafeldecoratie gebruiken. Vooral lichte en frisse kleuren zullen erg mooi staan op de vrolijke tafel. Kies een kleur die terugkomt in het tafelkleed, de verse bloemen of in de borden.

Verse bloemen

Vertrek met de fiets naar een bloemist en pak de fietstassen helemaal vol met verse bloemen. Van tulpen en narcissen tot een hippe bloembol in wax. In het voorjaar heb je vast genoeg keuze! Je kunt ook plukbloemen uit je eigen tuin halen en deze in glazen vaasjes zetten. Dit heeft een heel speels effect.

Paasdecoratie

Pasen valt natuurlijk ook in de lente. Dit kun je terug laten komen in je tafeldecoratie. Denk aan paastakken, gekleurde eitjes, gele kuikentjes en schattige konijnenoren. Online zijn er heel veel leuke knutselideeën voor Pasen te vinden.

Lente fruit

In de lente zijn de lekkerste fruitsoorten weer verkrijgbaar. Dit is niet alleen gezond, maar ook een kleurrijke accessoire voor op tafel. Koop een mooie fruitmand of schaal om deze heerlijke snacks op te leggen. De volgende fruitsoorten zijn in het voorjaar op z’n lekkerst: Sinaasappels, appels, citroenen, kersen, abrikozen, perziken en nectarines.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply