40

5 voordelen van een vloerkleed in het interieur

5 rekenen voor een vloerkleed

5 goede redenen voor een vloerkleed in huis

Een vloerkleed is het net zo onmisbaar in je interieur als een kast of een lekkere stoel…. Een kleed levert gewoon een belangrijke bijdrage aan je interieur en ik kan wel 5 voordelen van een vloerkleed op een rij zetten:

 

1. betere akoestiek

Een vloerkleed helpt mee met de verbetering van de akoestiek. Als je een vloerkleed neer legt zal deze een deel van de geluiden absorberen. Vooral in een grote ruimte met een harde vloer kan geluid weerkaatsen en kan de ruimte hol gaan klinken. Met een vloerkleed zal de echo verminderen en wordt het rustiger in de ruimte.

 

2. warme sfeer

Een vloerkleed kan goed meedoen aan het kleurenplan in de ruimte, vooral ook omdat het kleed een groot deel van het oppervlakte bekleed. Je kunt kiezen voor een naturel vloerkleed, maar je kunt ook ervoor kiezen dat de kleur van het kleed de accentkleur is. Denk er goed over na als je het kleed aanschaft.

 

3. meer eenheid

Als je een vloerkleed in de zithoek neerlegt, baken je daarmee een ruimte af. Je maakt met het vloerkleed een eiland waar alle meubelen op staan, dit brengt eenheid en rust.

 

4. een ruimtelijk gevoel

Als je een kleed in de juiste vorm, afmeting en kleur uitkiest, kan het meehelpen aan het juiste ruimtelijk gevoel in een ruimte. Door de afmeting van het kleed af te stemmen op de afmetingen van de ruimte en de meubelen, kun je er voor zorgen dat je zithoek visueel groter en ruimtelijker lijkt dan het daadwerkelijk is. Een veel gemaakte fout is het kiezen van een te klein vloerkleed, dat geeft geen prettig gevoel.

 

5. een uitnodigend plek

Omdat een vloerkleed warmte en sfeer uitstraalt, kan dit er voor zorgen dat je naar de zithoek getrokken wordt. Hij lonkt naar je en vraagt of je lekker komt zitten….

Kortom: vloerkleden bieden veel voordelen en maken je ruimte helemaal af! Succes met je zoektocht!

5 redenen voor een vloerkleed in huis

5 redenen voor een vloerkleed in huis

5 goede redenen van een vloerkleed

een vloerkleed bij de werkplek

5 goede redenen voor een vloerkleed

een vloerkleed in de eethoek

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply