24

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een dekbed voor mijn kind?

Goed slapen is natuurlijk enorm belangrijk! Zeker voor kinderen: ze hebben slaap nodig om overdag vol energie te zitten. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, zoals een goede inrichting van de kinderkamer en het juiste bed. Kies verder voor een kwalitatief dekbed: belangrijk voor een goede nachtrust. We vertellen je graag meer over het kiezen van het juiste dekbed voor je kind.

Een dekbed van een goede kwaliteit

Met kwalitatief goede dekbedden slaapt je kind beter en kan hij of zij ontspannen aan de dag beginnen. Zo spelen de juiste materialen een rol om de kwaliteit vast te stellen. De kinderdekbedden van allnatura zijn ademend en zorgen voor een droog bedklimaat. De natuurlijke dekbedden worden gemaakt in Duitsland. Er wordt gewerkt met onder andere hoogwaardige natuurvezels, die vakkundig in het dekbed worden verwerkt voor een goede nachtrust.

Een dekbed van een goede kwaliteit

Welk kinderdekbed past bij mijn kind?

Bij de kinderkamer aankleden speelt de keuze voor het juiste dekbed een belangrijke rol. Hoe kies je het beste kinderdekbed? In algemene zin is het belangrijk dat er goed kan worden bewogen onder het dekbed. Kinderen bewegen immers veel in hun slaapt: dekbedden moeten dit niet tegengaan. Daarnaast kunnen kleine kinderen hun temperatuur nog niet goed zelf reguleren. Om nachtelijk zweten te beperken, is het slim om een kinderdekbed te kiezen dat ademend is. Hier dragen natuurvezels aan bij. Zowel de vulling als de tijk kunnen van ademende materialen worden gemaakt. Ga in ieder geval kunstvezels uit de weg, zeker als je kind het snel warm heeft bij het slapen: deze zijn niet bevorderlijk als het gaat om hitteregulering. Je kunt verder ook denken aan een temperatuurregulerend onderdekbed, tevens voor extra luchtdoorlating.

Houd verder in je achterhoofd dat ook de persoonlijke voorkeuren van je kind meetellen! Zo heeft het ene kind het ’s nachts sneller warm dan het andere kind. Verder is het in de ene kinderkamer warmer dan in de andere kinderkamer: het ligt er maar net aan in wat voor soort huis je woont, en of er veel wordt gespeeld in de kinderkamer. Wellicht heb je in koude seizoenen een ander type dekbed nodig dan in warme seizoenen: dit kun je afwisselen voor een ideaal gevoel van comfort voor je kind. Van een dik en warm dekbed in de winter tot een licht en fris dekbed in de zomer: er zijn genoeg dekbedden om uit te kiezen.

Welke maat moet het kinderdekbed hebben?

De keuze voor de juiste maat van het dekbed hangt samen met de leeftijd van je kind en het type bed. Baby’s en kleuters liggen vaak in een ledikant, met de gebruikelijke dekbedmaat van 100 x 135 cm. Vervolgens is de gebruikelijke maat van een groter kinderdekbed 135 x 200 cm. Ga na wat de afmetingen van het bed van jouw kind zijn, en kies op basis daarvan het ideale dekbed. Dat wordt heerlijk slapen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply