34

de voordelen van raamdecoratie

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

In een huis is de lichtinval belangrijk. Veel licht in huis maakt het prettig en licht is belangrijk voor ons humeur. We kiezen dan ook vaak voor een huis met veel ramen. Er zijn ook wat nadelen aan veel ramen, soms is het te zonnig en willen we de lichtinval verminderen. Een ander nadeel is dat anderen naar binnen kunnen kijken en soms wil je dat gewoon even niet.

inkijk voorkomen

Om de ramen tegen de inkijk te beschermen zijn er een aantal mogelijkheden. We kunnen zorgen dat er op ooghoogte de inkijk wordt belemmert. Je kunt dan denken aan een raamsticker, een ouderwets valletje, een aantal hangplanten, een stuk extra glas of een creatieve raamtekening met een krijtstift.

raamtekening

een raamtekening van mijn huis tegen de inkijk 🙂

voordelen van raamdecoratie

De mogelijkheden die ik noem zijn heel handig en zien er mooi uit. Maar hiermee zijn een aantal zaken niet verholpen. Het is ook goed om over raamdecoratie na te denken, want met een raamdecoratie voorkom je dat:
– er ’s avonds er nog een zwart gat over blijft als je naar buiten kijkt, dat geeft geen geborgen gevoel.
– het de zon te veel naar binnen schijnt en het licht te fel is. Het wordt dan snel te warm in huis.
– dat er in de winter kou door de ramen naar binnen komt, er zijn nog steeds veel ramen die nog niet voldoende geïsoleerd zijn.
– er veel mensen naar binnen kijken en meegenieten van wat jullie aan het doen zijn.

soorten raamdecoratie

De keuze in raamdecoraties is divers en je kunt wel zeggen dat iedere raambekleding voor- en nadelen heeft. Zo brengt een ouderwets gordijn warmte en kleur in huis. Het nadeel is dat deze lap stof opgehangen moet worden aan een rails of stok. Net niet altijd mooi.
Een plissé gordijn is een gordijn waarin de stof in plooien is gemaakt waardoor je een harmonica-effect krijgt. Deze gordijnen werken goed isolerend, vanwege de stilstaande lucht. Verder kun je ze in alle standen zetten, bv alleen een deel van het gordijn in het midden, tegen de inkijk. Dit gordijn valt in een bak in het raam, die moet je gewoon maar wegdenken.
De rolgordijnen en jaloezieën kennen we allemaal, ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en materialen. De keuze is groot en ze brengen veel sfeer.
Als laatste noem in nog de duo rolgordijnen. Dit is een rolgordijn waarbij je twee stoflagen voor elkaar langs draait. Als het dicht geweven deel bij elkaar staat, laat het geen licht meer door. Een goed idee. Bij be.raamdecoratie.com kun je alle mogelijkheden op een rijtje zien en tot de juiste keus komen. Succes!

Bewaren

Show Comments

3 Comments

  1. Design Beton Nederland 7 februari 2017

Leave a Reply