17

Hangt er al een kerstkrans op jouw voordeur?

Vind jij de decembermaand ook altijd zo gezellig? Er hangen overal lichtjes, de winkeletalages worden prachtig versierd en de kerstballen vliegen je om de oren. Als je de kerstsfeer naar je eigen huis wilt halen, mag een mooie krans op de voordeur niet ontbreken. In dit artikel geven we alvast wat leuke inspiratie!

Hoe hang je een krans aan de voordeur?

Je kunt op verschillende manieren een kerstkrans aan de voordeur hangen. Wat de beste optie is, is afhankelijk van de grootte en vooral het gewicht van de krans. Houd hier dus altijd rekening mee. Je kunt een lichte krans aan de deur bevestigen met een zelfklevende haak of met een stevige zuignap. Er zijn ook speciale kerstkranshangers verkrijgbaar. Dit is een lange haak die je aan de bovenkant van de deur klemt. In plaats van zo’n hanger kun je daarnaast een stevig lint gebruiken en deze aan de binnenkant van de deur vastmaken. De keuze is aan jou.

Sierkrans met dennenappels en appeltjes

Deze krans zou je al vanaf de herfstperiode op de voordeur kunnen hangen. Maar door de rode appeltjes en bessen past het ook perfect bij de kerstsfeer! Voeg eventueel wat lampjes toe om het nog feestelijker aan te kleden.

Tip: Gebruik dit Do It Yourself artikel ter inspiratie om zelf een herfstkrans te maken.

Chique kerstkrans met sneeuw

Deze volle kerstkrans heeft een hele chique uitstraling. Door de nep sneeuw oogt het erg winters. Je kunt deze sneeuw heel eenvoudig zelf aanbrengen met een spuitbus, maar er zijn ook ‘frosted’ kransen te koop waar je niets meer aan hoeft te doen. Voor het gemak kun je zelfs kerstkransen met geïntegreerde verlichting kopen. Kies er eentje met verlichting op batterijen, zodat er geen lelijke snoeren langs de deur hangen.

Echte kerstkrans aan voordeur

Een echte kerstkrans heeft niet alleen een sfeervol uiterlijk, maar zorgt ook voor een heerlijke geur als je het huis binnenstapt. In principe kun je allerlei soorten takken en planten gebruiken voor een kransstukje. Toch hebben dennentakken de meest traditionele uitstraling.

Boho krans hanger voordeur

De bovenstaande krans heeft een nonchalante en bohemian look. De basis bestaat uit normale takken. Als accent zijn er groene bladeren en witte bloemknopjes toegevoegd. Het is eenvoudig, maar erg stijlvol.

Robuuste kerstkrans met bessen

Een kerstkrans hoeft niet altijd verfijnd of romantisch te zijn. Een extra groot formaat is ook welkom. Deze robuuste krans is gemaakt met groene bladeren en felrode besjes. Een echte blikvanger in de straat!

Kerstkrans met droogbloemen

Wat vind je van een krans op de buitendeur met gedroogde bloemen? Je kunt de droogbloemen combineren met pluimen, takken en fris groen als tegenhanger. Het resultaat is erg landelijk en uniek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply