31

DIY: Herfst krans voor aan de deur maken

Is jouw huis al helemaal in de herfstsfeer met warme kleuren en gezellige decoratie? Dan valt een leuke herfst-DIY voor buiten vast ook in de smaak! In dit artikel laten we stap voor stap zien hoe je zelf een deurkrans met dennenappels kunt knutselen. Wees gerust, een herfst krans maken is helemaal niet moeilijk en neemt maar weinig tijd in beslag. Het is bovenal een hele leuke en creatieve bezigheid voor een vrije middag. Veel plezier!

Zelf een krans maken in herfstsfeer: wat heb je nodig?

Je kunt met allerlei materialen herfst kransen maken. Voor dit project zijn dennenappels de basis. Je kunt deze eventueel vervangen voor eikels, gedroogde bloemen of mooie takken. Wees lekker creatief! Voor het Do It Yourself idee uit dit artikel heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Ronde basis voor de krans (bijvoorbeeld van piepschuim, kunststof of hout)
  • Dennenappels
  • Rode besjes of andere versiering
  • Touw
  • Lijmpistool met lijm
  • Schaar

Stap 1: Wikkel het touw om de krans

De eerste stap is om de ronde basis van piepschuim helemaal in te wikkelen met touw. Alles moet goed bedekt zijn. Ga dus nauwkeurig te werk. Laat aan de bovenkant een stuk touw over en maak hier een lusje van. Hier kun je de krans uiteindelijk mee aan de deur hangen. Knoop de uiteindes van het touw aan elkaar vast. Als je gebruik maakt van een basis krans van hout of kunststof, kun je eventueel eerst een laagje lijm aanbrengen voordat je het touw eromheen wikkelt.

Stap 2: Lijm de dennenappels vast

Als de basis helemaal klaar is, plak je de dennenappels erop. Het is belangrijk dat de dennenappels schoon en goed droog zijn.

Stap 3: Versier de herfstkrans met besjes

Geef de krans een kleurrijke touch met rode bessen. Deze kun je tussen de dennenappels steken of vastplakken. Een mooi lint, schattige strikjes of andere versiering is altijd een leuke toevoeging! Blijft iets niet zitten met vloeibare lijm? Dan kun je de zware items ook aan de krans vastmaken met een ijzerdraadje.

Stap 4: Hang de DIY krans aan de voordeur

Dat was een eenvoudig knutselwerkje, toch? Nu kun je de krans op de voordeur bevestigen door middel van de lus.

Ook leuk: zet de herfstkrans op tafel

In plaats van de krans aan de voordeur te bevestigen, kun je het herfststuk ook als decoratie in huis gebruiken. Leg het bijvoorbeeld op tafel met een kaars in het midden!

Lees ook ons DIY artikel: Zelf kerstkrans maken met gedroogde hortensia’s

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply