Hangplanten in het interieur: 5 voorbeelden

We kennen allemaal de hangplanten voor buiten aan het balkon of onder de overkapping. Maar wist je dat een hangplant ook binnen heel goed te gebruiken is? Je kunt deze groene en natuurlijke decoratie op allerlei manieren in het interieur verwerken. Bevestig een hangplant aan de muur, aan het plafond, zet ‘m op de kast of verwerk het zelfs in de verlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos! In dit artikel laten we 5 toffe voorbeelden zien van hangplanten in het interieur.

1. Kamerplant als hangplant in je thuiskantoor

Er zijn heel veel mooie en sterke hangplanten voor binnen te vinden. Deze kun je onder andere leuk gebruiken om je studiekamer of thuiskantoor mee op te fleuren. Zet de hangplant op de kast of laat het nog beter tot zijn recht komen in een macramé hanger. Dit soort plantenhangers kun je ook zelf maken! Lees hiervoor ons DIY artikel: Zelf een macramé plantenhanger maken.

2. Moderne hangplant in de woonkamer

Wat dacht je van een hangende kamerplant in de woonkamer? Het is eens iets anders dan een schilderij boven de bank. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere plantenhanger met een moderne design – dit lijkt wel een levend kunstwerk! Tip: kies voor luchtzuiverende hangplanten om tegelijkertijd de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren.

3. Groene hangplant in pot boven de eettafel

Wil je iets anders dan een simpele hanglamp boven de eettafel? Kijk dan eens naar het bovenstaande inspiratiebeeld. Hier is gebruik gemaakt van een grote hangplant als eetkamer decoratie. Hoe tof is dat? Zorg er wel voor dat de plant stevig in een waterdichte pot zit en dat je ‘m niet te vaak water geeft. Het is natuurlijk niet zo fijn als er tijdens het avondeten allemaal druppels op je bord vallen.

4. Hangende vetplant in glas

De meeste vetplantjes zijn van zichzelf geen hangplanten met grote takken of wilde bladeren. Toch kun je zelfs van een vetplant een hangplant maken. Dit doe je door ze in een mooie glazen hangpot te planten. Een soort hangend terrarium! Het is niet erg als je er lastig bij kunt, want deze sterke vetplanten hebben maar heel weinig water nodig. Het is dus niet alleen een stoere, maar ook een makkelijke hangplant.

5. Design verlichting met hangende planten

Er zijn kunstenaars en designers die een hangende plant kunnen verwerken in verlichting. Met zo’n bijzondere hanglamp boven je eettafel of in de gang maak je absoluut een statement. Wat vind jij van dit soort unieke groene items?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply