31

DIY: Inspiratie voor leuke weekplanners

De vakantie is officieel voorbij! Alle scholen zijn begonnen en ook op kantoor is iedereen alweer een tijdje aan het werk. Toch is het nooit te laat om een goede weekplanner aan te schaffen. Of nog beter: om er zelf eentje te maken! Een weekplanner kan een standaard agenda zijn of een pagina in een bullet journal (leeg boekje of schrift). Hieronder geven we 6 toffe voorbeelden van papieren weekplanners.

Zelf weekplanner maken en versieren

De eerste weekplanner heeft eigenlijk een standaard indeling. Het is een overzichtelijke bladzijde van een agenda, maar dan vol met stickers en illustraties. Hierdoor wordt het een stuk persoonlijker én leuker! Het lege blokje met de to-do list is perfect om alle taken van de week op te schrijven.

Roze weekplanner met bloemen

Wil je nog meer kleur toevoegen aan de weekplanner? Dan is dit een heel mooi voorbeeld! Er is duidelijk gekozen voor de kleur roze en een fleurig bloementhema. Je kunt de bloemen eerst schilderen op een papiertje en vervolgens uitknippen en opplakken.

Weekplanner met icoontjes

De icoontjes in de weekplanner maken alle verschillende taken nog duidelijker. Je kunt in één oogopslag zien wat er op die dag moet gebeuren. Het dagelijks bijhouden van de temperatuur is een origineel detail! Leuk om later weer eens op terug te kijken.

Minimalistische weekplanner

Less is more. Als je niet veel ruimte nodig hebt voor jouw planning kun je het ook lekker simpel houden. Deze weekplanner is eenvoudig, maar door de vormgeving en kleuren zeker niet saai!

Weekplanner met vlakken

Verlang je alweer naar de vakantie? Probeer het vrolijke zomerse gevoel dan vast te houden met een aantal leuke illustraties! De rest van de planner kun je eenvoudig indelen met gekleurde vlakken. Laat eventueel nog een extra hokje open voor een to-do lijst of boodschappenlijstje.

Overzichtelijke weekplanner op puntjes papier

Vakken, blokken en hokjes zijn ideaal voor overzichtelijke weekplanners. Tip: Gebruik hiervoor een speciaal boekje (oftewel een bullet journal) met puntjes papier. Dit maakt het nog veel eenvoudiger om rechte lijnen te maken. Het is ook een stuk mooier dan lijntjespapier!

Ben je niet zo creatief? Of heb je geen tijd om zoveel moeite in een weekplanner van papier te steken? Dan zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een weekplanner online maken, op internet zoeken naar een weekplanner printable, een magnetische weekplanner kopen of een krijtbord weekplanner maken in huis met schoolbordverf.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply