19

Zelf verhuizen? Deze investeringen zijn onmisbaar!

Een verhuizing; you hate it or you love it. De één wordt er helemaal onrustig en chaotisch door, de ander voelt zijn of haar inner Marie Kondo opkomen en begint acuut met een grote schoonmaak. Een verhuizing gaat vaak gepaard met het kopen of huren van een nieuw huis en de nodige investeringen hierin. Van nieuwe meubels tot een totale renovatie van het huis, er komt toch altijd meer bij kijken dan je denkt.

Daarom is zelf verhuizen vaak een post waarop bespaard wordt. Verhuisbedrijven zijn namelijk behoorlijk prijzig. Zeker wanneer je niet in een huis op 10 hoog zonder lift woont (zijn die er nog?!) dan is het zelf verhuizen zeker aan te raden. Het voordeel is ook dat je dan weet waar je je spullen kunt terugvinden en welke dozen je als eerste open moet trekken. Maar ook zelf verhuizen vraagt wel om de nodige spullen. Hier een aantal tips!

Voorkom rugpijn

Verhuizen kan leuk zijn, totdat je er rugpijn aan over houdt. Investeer dan ook in een palletwagen wanneer jij van plan bent te gaan verhuizen. Deze zijn super handig waar het gaat om het verplaatsen van zware spullen zoals een kast en bank. Ze zijn er in allerlei formaten, van zeer groot tot kleine tilwagens.

Door middel van een eenvoudig pompsysteem zorgen ze ervoor dat je alles naar hartenlust kunt verplaatsen, zonder dat je allerlei sterke mannen uit de buurt hoeft op te trommelen. Ook een palletwagen huren of tweedehands kopen zijn goede opties. Kortom, een must voor het zelf verhuizen van je inboedel.

Goed verzekerd

Je gaat natuurlijk je hele hebben en houden van het ene naar het andere pand verhuizen. Je denkt er liever niet aan, maar hier kunnen dingen grandioos fout gaan. Van lekkage bij je technische spullen tot een kras op je antieke kast. Check dan ook vooraf of je goed en voldoende verzekerd bent en sluit anders een aanvullende verzekering af. Dit risico kun je niet lopen.

Vervoer

Vervoer

We wonen in een regenachtig land, de voorspelling dat de zon schijnt en het de hele dag droog is, is helaas geen zekerheid. Neem dit risico ook niet, want een doorweekt matras is lastig weer droog te krijgen. En over de geur die er vervolgens vanaf komt hebben we het dan nog geen eens. Investeer dan ook in goed vervoer en zorg dat dit wind en waterdicht is.

Dit kan zelfs samenhangen met het vorige punt, wanneer dit niet goed geregeld is zijn er verzekeraars die iets niet vergoeden. En goed vastzetten, dat is natuurlijk punt twee bij vervoer.

Kortom, zelf verhuizen is goed te doen mits je goed voorbereid en in de juiste spullen investeert. Zodra je dit doet dan is het een klus die zelfs leuk kan zijn. Naast bovenstaande is een fijne groep aan mensen die je helpen natuurlijk altijd fijn, net als een overzichtelijk systeem qua dozen inpakken. Maar deze vanzelfsprekendheden, die had je wellicht zelf ook al bedacht.

Voor al het overige; een goed begin is het halve werk!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply