26

3 tips voor een fris bed in de zomer!

Het voorjaar is alweer bijna aangebroken en dat betekent dat we massaal uitkijken naar die eerste echte warme dagen. Hoewel het in de lente vaak nog goed te doen is in de slaapkamer, zien we de afgelopen jaren steeds vaker dat het in de zomer verzengend heet is. En dat heeft een enorme impact op onze nachtrust. Hoog tijd dus om je hier dit jaar écht op voor te bereiden. Deskundigen geloven immers dat hete zomers en uitzonderlijke temperaturen voortaan bij ons land horen. Dan kan je hier maar beter op voorbereid zijn.

Toch is er één ding wat we vaak vergeten. We doen namelijk onze uiterste best om de slaapkamer koel en schoon te houden, maar vergeten het bed. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een fris bed gedurende de zomermaanden is namelijk goud waard. Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen!

1. Koop luchtige dekbedovertrekken

Slapen onder een dekbed klinkt misschien een beetje gek als het ontzettend warm is. Dat dekbed is dan toch het eerste wat je de deur uitgooit? Soms wel. In de meeste gevallen lijkt dit echter gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Er zijn namelijk genoeg mensen die enkel rustig kunnen slapen als ze onder een dekbed liggen. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je nooit koelte in bed kunt vinden. Investeer daarom allereerst in een koel zomerdekbed. Deze is zeer dun, waardoor je geen ongemakken door extra warmte op je lichaam ervaart.

Denk daarnaast aan het kopen van de juiste dekbedovertrekken. Een dekbedovertrek 1 persoons kopen lijkt misschien gemakkelijk, maar je moet echt op heel veel dingen letten. Zeker gedurende de zomermaanden. Dan speelt het materiaalgebruik immers een zeer belangrijke rol. Kies voor luchtige materialen en ademende stoffen. Hierdoor wordt er minder warmte gegenereerd en kun je toch heerlijk liggen onder jouw comfortabele dekbed.

2. Beddengoed twee keer per week wassen

Beddengoed twee keer per week wassen

Hoe vaak was je het beddengoed? Dat is een vraag die enorm vaak gesteld wordt en waar tevens geen eenduidig antwoord op te geven is. Over het algemeen kunnen we stellen dat het beddengoed minimaal één keer in de week gewassen moet worden. Maar in de zomer ligt dit toch een beetje anders.

Tijdens het slapen transpireer je. Hier is niets aan te doen. Gedurende warme nachten kun je soms wel meer dan twee liter vocht verliezen. Dit wordt allemaal in het beddengoed en het matras opgenomen. Om nare luchtjes te voorkomen is het dan ook belangrijk dat het beddengoed regelmatig schoongemaakt wordt. Houd er ook rekening mee dat het vocht tot in het matras doordringt. Ook dit kan weer nare luchtjes opleveren. Een matrasbeschermer online bestellen bij Weidswonenenslapen is dan ook zeker geen overbodige luxe. Deze gooi je gewoon samen met al het andere beddengoed in de was, waardoor je bed langer fris blijft. Kies er tijdens warme dagen voor om het beddengoed twee keer per week te wassen voor het beste resultaat.

3. Ventileren

Opvallend genoeg wordt er gedurende de zomermaanden in de slaapkamers minder goed geventileerd dan in de winter. Dit terwijl het mooier weer is en je dus zou zeggen dat de ramen eerder open worden gezet. Niets is echter minder waar. Juist tijdens die enorme hitte houden de meeste mensen hun ramen potdicht. Dit om extra warmte buiten de deur te houden. Een goede keuze, maar wel minder verstandig voor de luchtkwaliteit in de slaapkamer. Ventileren blijft namelijk van levensbelang. Wil je echter geen extra warmte in huis halen? Zet de ramen dan pas open zodra de zon onder is of doe dit op de zeer vroege ochtend.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply