33

Handige tips: Minder plastic gebruiken in de badkamer

Al eerder schreven we een artikel met tips om minder plastic in de keuken te gebruiken. Vandaag willen we een aantal nieuwe tips geven, maar dan voor minder plastic in de badkamer. Hoe pak je het aan en welke producten kun je eenvoudig vervangen?

Hoe minder plastic gebruiken in de badkamer?

Een plasticvrije badkamer klinkt misschien heel overweldigend, maar het is waarschijnlijk makkelijker te behalen dan je denkt! Het is een kwestie van kleine stappen zetten. Zodra een product op is of aan vervanging toe is, ga je op zoek naar een plasticvrij alternatief. Deze koop je het liefst in een winkel bij jou in de buurt en natuurlijk zonder plastic tasje eromheen! šŸ˜‰ Hieronder lees je een aantal concrete tips voor minder plastic gebruik in de badkamer.

Tip 1: Vervang je dispenser voor een stuk zeep

In veel badkamers staat een plastic zeeppompje die je weggooit zodra het leeg is. Ontzettend zonde en helemaal niet nodig! Je kunt net zo goed een blok zeep in een bakje op de wastafel leggen. Dit scheelt weer een hoop plastic verpakkingen in de prullenbak.

Tip 2: Maak gebruik van shampoo bars

Precies hetzelfde geldt voor de plastic shampoo flessen. Deze kun je eenvoudig vervangen voor plasticvrije shampoo bars. Zoā€™n shampoo bar is beter voor het milieu Ć©n gaat ook nog eens veel langer mee dan vloeibare shampoo uit een flesje.

Tip 3: Kies voor wattenstaafjes zonder plastic

Ook voor wattenstaafjes zijn er genoeg plasticvrije alternatieven verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor bio wattenstaafjes van katoen en gerecycled karton. Of koop een paar herbruikbare oorstokjes van bamboe om helemaal geen afval meer te hebben.

Tip 4: Koop een tandenborstel van bamboe of maĆÆszetmeel

De meeste tandenborstels worden nog steeds gemaakt van plastic. Vervang deze liever voor een milieuvriendelijke tandenborstel, bijvoorbeeld eentje van bamboe of maĆÆszetmeel. Je zou eventueel ook de plastic tandpasta tubes kunnen vervangen voor een soort tabletten. Leuk om eens te proberen!

Tip 5: Scheer met herbruikbare scheermesjes

Scheermesjes zijn een bekend wegwerpproduct voor zowel mannen als vrouwen. Overweeg om over te stappen op herbruikbare mesjes. Er zijn hele stijlvolle scheermessen van chroom te koop die niet gaan roesten. Dit is een veel duurzamer alternatief.

Tip 6: Maak je eigen verzorgingsproducten

Er zijn veel verzorgingsproducten die je prima zelf kunt maken. Denk aan een scrub, een haarmasker of gezichtsmasker. We hebben hier toevallig al een leuk Do It Yourself artikel over online staan: Zelf een gezichtsmasker maken van banaan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply