32

DIY: Zelf een gezichtsmasker maken van banaan

Wat doe je in tijden van verplicht thuiszitten? Werken, opruimen, schoonmaken? Veel mensen hebben ineens meer tijd voor allerlei nuttige zaken. Maar vergeet je ook niet om tijd voor jezelf vrij te maken? Pak eens een creatieve hobby op, ga rustig lezen in het zonnetje op je balkon of verander een normale zondagmiddag in een echte beautymiddag. Voor dat laatste hebben we in ieder geval een hele leuke tip. Maak jouw me-time middag compleet met een zelfgemaakt gezichtsmasker van banaan. Het is een ontspannende bezigheid in je eentje, maar ook een gezellig DIY idee om samen te doen. Je leest het stappenplan en bananen gezichtsmasker recept in dit artikel.

Positieve werking van een bananen masker

Bananen bevatten veel vitaminen en mineralen, namelijk vitamine A, B, E en kalium. Fruit is gezond voor je lijf, maar ook voor je huid. Er wordt gezegd dat het een zuiverende werking heeft en rimpels kan verminderen. Je kunt dus heel eenvoudig én goedkoop een gezichtsmasker zelf maken tegen rimpels. Probeer het gewoon eens uit!

Hoe maak je zelf een gezichtsmasker van banaan?

Een eigen gezichtsmasker maken van banaan is helemaal niet moeilijk. Je bepaalt zelf hoeveel ingrediënten je gebruikt en hoeveel tijd je erin steek. Alleen banaan is namelijk ook al genoeg! Gebruik één (over)rijpe banaan per persoon. Deze zijn zacht en makkelijk te smeren op je gezicht. Pureer de bananen met een vork of in een blender. Er ontstaat al snel een gladde substantie. Giet de puree in een kommetje en pak er een schoon penseel bij. Dit kan een make-up kwastje of een speciaal gezichtsmasker penseel zijn. Heb je dit niet in huis? Dan kun je het ook aanbrengen met je vingers. Pak dan wel een extra handdoek voor het knoeien. Breng het bananen masker aan op je hele gezicht, behalve op de ogen en mond. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Daarna spoel je het masker eraf met lauw warm water. Droog je gezicht voorzichtig met een schone handdoek en geniet van je zachte huidje!

Wil je een ander maskertje proberen met banaan als hoofdingrediënt? Lees 3 andere gezichtsmasker recepten hieronder!

Zelf masker maken van banaan en honing

Pureer één banaan en voeg hier een grote lepel (eetlepel) honing aan toe. Honing werkt goed tegen uitdroging van de huid.

Maskertje maken van banaan en yoghurt

Heb je last van rode vlekjes? Voeg dan twee eetlepels normale yoghurt toe aan de bananenpuree. Heel verfrissend!

Hydraterend gezichtsmasker maken van banaan en avocado

Ook avocado zorgt voor een soepele en gehydrateerde huid. Meng voor dit maskertje een halve gepureerde avocado met één gepureerde banaan. Je kunt eventueel nog een eetlepel honing toevoegen voor een optimaal effect.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply