30

Grote schoonmaak tips: frisse start van 2020

Om te beginnen wensen wij je een heel gelukkig, gezond en fijn 2020! Laten we meteen een frisse start maken door een aantal schoonmaak tips te delen. Het is niet de leukste klus na al die gezellige feestdagen, maar een grote schoonmaak is waarschijnlijk niet overbodig. Met het advies uit dit artikel komt het vast goed!

Tip 1. Zet je favoriete muziek op

Er zijn maar weinig mensen die echt enthousiast worden van een grote schoonmaak. Maak het daarom wat gezelliger door eerst een lekker muziekje op te zetten. Zet je favoriete radiozender aan, maak een leuke playlist of haal een ouderwetse CD uit de kast.

Tip 2. Haal alle benodigdheden tevoorschijn

Een goed begin is het halve werk. Pak van tevoren alle benodigdheden en koop eventueel nog wat bij. Een aantal spullen die zeker goed van pas komen zijn:

  • Microvezeldoekjes
  • Vaatdoeken
  • Allesreiniger
  • Poetsemmer
  • Spons
  • Stofzuiger
  • Dweil
  • Plumeau
  • Vuilniszakken

Tip 3. Begin met de grootste schoonmaakklus

Er is altijd zo’n ruimte waar je liever helemaal niet aan begint. Bijvoorbeeld de rommelige woonkamer na een oud & nieuw feestje, de overvolle keuken na een gezellig etentje of de ontplofte kinderkamer nadat er vriendjes zijn blijven logeren. Hoe vervelend de schoonmaakklus ook is, het is beter om hier meteen mee te beginnen. Dan heb je nog de meeste energie én ben je er sneller vanaf.

Tip 4. Maak de vloer leeg

Met een grote schoonmaak bedoelen we ook echt een grote schoonmaak. Het is daarom slim om zo veel mogelijk meubels van de vloer te halen. Hoe leger de vloer, hoe beter je overal bij kunt. Haal het vloerkleed bijvoorbeeld eens weg om de woonkamer goed schoon te maken, zet de stoelen bovenop de tafel of schuif de bank een paar meter naar voren. Daarna kun je gaan stofzuigen en dweilen.

Tip 5. Las een pauze in

Een grote schoonmaak houden kost veel tijd en energie. Wees vooral niet bang om regelmatig een pauze in te lassen. Pak een kopje koffie of een glas water en ga daarna weer verder. Probeer daarnaast niet te lang achter elkaar krom te staan (bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of dweilen) en wissel de taken af. Hiermee voorkom je pijntjes de volgende morgen.

Tip 6. Vraag om hulp

De woonkamer schoonmaken of keuken schoonmaken gaat het beste met een beetje hulp. Je kunt met z’n tweeën veel efficiënter te werk gaan! Maak daarom een schoonmaak plan samen met je partner, vriend of familielid. Binnen no-time is je hele woning weer spic en span.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply