Onmisbare tips voor een opgeruimde kinderkamer

De kinderkamer opruimen kan best veel tijd in beslag nemen. Het speelgoed vliegt je om de oren en ligt overal waar het eigenlijk niet hoort. Klinkt dit herkenbaar? Dan is het tijd voor verandering! Je kunt dit namelijk veel beter aanpakken. Vandaag delen we een aantal handige tips om de kinderkamer netjes op te ruimen én opgeruimd te houden.

Tip 1: Creëer genoeg opbergruimte

Het aller belangrijkste is om genoeg opbergruimte te creëren in de kinderkamer. Het maakt niet uit of je kindje nog maar een baby is of een grote kleuter – er zijn altijd een hoop spullen om op te bergen! Koop dus een extra grote kast, een paar stijlvolle opbergmanden en ga aan de slag met opbergboxen. Is de kamer aan de kleine kant? Dan moet je op een creatieve manier gebruik maken van de ruimte. Bijvoorbeeld met lades onder het bed of wandplanken en haakjes aan de muur.

Tip 2: Geef alles een vaste plek

Als er eenmaal genoeg opbergruimte is, kun je alles op een logische manier gaan indelen. Het is namelijk slim om alle spullen een vaste plek te geven. Kortom: tijd om te sorteren en de Marie Kondo in jezelf naar boven te halen! Je kunt eventueel een aantal dozen of boxen labelen om het nog overzichtelijker te maken. Zorg ervoor dat het speelgoed altijd op ‘kinderhoogte’ staat zodat ze het zelf kunnen opruimen.

Tip 3: Las een vast opruimmoment in

Probeer iedere dag een vast opruimmoment in te lassen. Op deze manier kan een kind eraan wennen dat er aan het eind van de dag opgeruimd moet worden. Zijn ze hier niet zo enthousiast over? Dan kun je er altijd nog een leuk spelletje van maken!

Tip 4: Zet de kamer niet vol met spullen

Hou de kinderkamer inrichting zo simpel mogelijk. Zet niet te veel onnodige meubels en accessoires in de ruimte (en dan met name op de grond). Dit oogt al snel rommelig. De kinderkamer schoonmaken of babykamer schoonmaken wordt ook een stuk eenvoudiger als er minder spullen in de weg staan.

Tip 5: Hou een grote opruiming

Ongemerkt kan er een hoop verzameld worden in een kinderkamer. Van speelgoed en kleding tot allemaal kleine knutselwerkjes. Hou daarom ieder kwartaal of ieder half jaar een grote opruiming. Verkoop de dingen die je niet meer nodig hebt of geef ze gratis weg. Een kinderkamer of babykamer opruimen en reorganiseren kan een flinke klus zijn, maar naderhand ben je jezelf dankbaar!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply