41

Zo houd jij je woning rommel-vrij

Je kent het wel. Heb je net de hele woning schoongemaakt lijkt het aan het einde van de dag alweer een grote rommel te zijn. Het is soms ongelooflijk moeilijk om het huis overzichtelijk, opgeruimd en daarbij ook nog eens schoon te houden. Gelukkig is er een manier om je woning op gemakkelijke wijze, iedere dag rommel-vrij te houden. Natuurlijk helemaal fijn wanneer je met een groot gezin in dezelfde woning woont! Volg deze tips en je houdt je woning gemakkelijk en zonder al teveel moeite, opgeruimd en rommel-vrij.

 

Zo houd jij je woning rommel-vrij

 1. Ga eerst even lekker winkelen

  Voordat je aan de slag kunt gaan zijn er een aantal items die je nodig gaat hebben. Het belangrijkste is wel de aanwezigheid van voldoende opbergmogelijkheden. Denk aan grote, of kleine rieten manden, leuke opberg doosjes of krukjes met opbergruimte. Op welke manier je het ook aan wilt kleden, zorg dat je een opbergmogelijkheid hebt voor iedere ruimte in huis.

 2. De gouden combinatie

  Naast deze opbergmogelijkheden, zijn ook prullenbakken van groot belang. Ga op zoek naar een leuke prullenbak die bij je interieurstijl past, en zorg wederom voor een prullenbak voor iedere ruimte. Dit betekent dus niet alleen keuken, woonkamer en badkamer, maar ook alle slaapkamers moeten voorzien worden van een eigen opbergmogelijkheid en prullenbak.

 3. Maak leuke setjes

  Vervolgens combineer je beide elementen tot een leuk setje. Een stoere blauwe opbergkruk gecombineerd met een geometrische design prullenbak voor de woonkamer bijvoorbeeld. Je kan er zelfs nog een leuk (nep) plantje aan toevoegen om de opstelling compleet te maken. Probeer kleuren en stijlen zoveel mogelijk te combineren en aan te passen op de ruimte waar ze zich in bevinden. Wanneer je dan toch bezig bent, kun je meteen even kleine vuilniszakjes in de prullenbakjes doen.

 4. Plaats een setje in iedere ruimte

  Iedere ruimte van de woning krijgt zo zijn eigen setje. Ruimten waarin veel losse spullen zoals bijvoorbeeld kinderspeelgoed aanwezig zijn, hebben natuurlijk baat bij een grotere opbergmogelijkheid dan bijvoorbeeld een slaap- of badkamer. Voeg eventueel kleine opbergmogelijkheden toe die je verspreidt door de ruimte, zodat alle losse ditjes en datjes direct opgeborgen kunnen worden. Je kan deze kleinere opbergmogelijkheden ook weer opbergen in de grote opbergmand. Op deze manier heb je altijd alle losse items bij elkaar.

Nu hoef je het systeem alleen nog maar in werking te brengen. Verlaat je een ruimte? Gooi dan meteen alle viezigheid en prulletjes in de prullenmand. Losse items en andere dingen kunnen direct in de opbergmand geplaatst worden. Spreek me thet hele gezin de regels af: gebruik je iets niet? Dan gaat het in de opbergmand!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply