Goud verwerken in je interieur

Goud hoeft absoluut niet kitsch te zijn. Het kan zelfs een hele stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur! Het gaat er vooral om dat je de juiste items kiest en het op een mooie manier combineert. Om je een beetje op weg te helpen geven wij een paar leuke voorbeelden.


 

Gouden tafelpoten of stoelpoten

Geef je woonkamer een chique upgrade met gouden details. Koop een bijzettafeltje, dressoir of een salontafel met subtiele gouden poten. Hoe dunner de poten, hoe eleganter het eruit ziet. Laat de tafel met echte barok-look liever achterwegen. Dit kan al snel too much worden. Hetzelfde geldt voor stoelpoten. Hou het strak en simpel.


 

Gouden lamp

Een minimalistische gouden lamp staat prachtig bij een wit interieur. Je kunt het goed combineren met marmer of een witte kast. Wil je liever wat meer sfeer en warmte in huis? Zet de gouden lamp dan voor een donkergroene of donkerblauwe muur. Een donkere kleur laat het goud nog beter uitkomen.


 

Goud bestek

Met goud bestek wordt elke simpele maaltijd een feestje! Het is daarnaast heel leuk om een tafel mee te dekken voor een uitgebreid diner. Koop dus genoeg lepels, messen en vorken voor een mooi totaalplaatje. Of mix & match het juist met zilver of zwart bestek. Dat is ook verrassend stijlvol.


 

Gouden spiegel

In de meeste woonwinkels kun je wel een gouden spiegel vinden. Van een kleine ronde make-up spiegel tot een mega grote passpiegel. Het staat goed in elke kamer van je huis. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat het zelfs goed werkt in de badkamer.


 

Gouden kraan

Niet alleen de badkamer, maar ook de keuken krijgt meer klasse met een gouden kraan. Het hoeft absoluut geen glimmende goudgele kraan te zijn. Er zijn ook stoerdere varianten met een matte look. Dat past heel goed bij een donker en industrieel interieur.


 

Gouden fotolijstjes

Verwerk deze trend op een subtiele manier in je interieur met een paar fotolijstjes. Stop hier geen standaard vakantiefoto in, maar pak het iets creatiever aan. Wat dacht je van een mooi veertje, gedroogde bloemen of een (nep) vlinder?


 

Gouden kaarsenstandaard

Tijdens de donkere dagen is het extra gezellig om kaarsen aan te steken. Zet een witte stompkaars op een gouden plateau of koop een gouden standaard voor een druipkaars. Combineer dit met een leuke waxinelichthouder of kleine lantaarn.


 

Gouden bloempotten

Ook jouw planten gaan nog meer stralen in een opvallende gouden bloempot. Dit staat ontzettend leuk op tafel of in de vensterbank.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply