43

5 tips voor een Scandinavisch interieur

Je ziet het steeds vaker terugkomen: het scandinavische interieur. Winkels als de Action en Xenos staan dan ook helemaal vol met decoratieve items en leuke meubelstukken om je interieur helemaal in scandinavische sferen te brengen. Met deze tips heb ook jij zo een scandinavisch interieur.

tips voor een Scandinavisch interieur
Bron afbeelding

 1. Een strakke vormgeving

  Een scandinavisch interieur staat of valt bij de juiste vormgeving. Een strakke vormgeving legt de basis voor het scandinavische interieur. Strakke lijnen, open ruimtes en alles met maar 1 gedachte in het achterhoofd: less is more. Zo gebruik je ook zo min mogelijk accessoires in en rondom de woning. Op deze manier blijft de aandacht waar het nodig is en worden de accessoires die uiteindelijk wel gebruikt worden, alleen maar beter gezien.

 2. Kleurgebruik

  Ook het kleurgebruik voor het scandinavische interieur is erg typisch. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van lichte tinten en vind je overal een witte basis terug. De lichte tinten kunnen gecombineerd worden met zachte, warme aardetinten zoals rood, oranje en donker geel. Niet alleen zorg je zo voor een hele aangename, lichte woning – het kan ook de ruimtelijke optiek van je kamer veranderen!

 3. Gebruik van natuurlijke materialen

  Net als in een etnische leefomgeving zie je ook in de scandinavische interieurstijl het gebruik van natuurlijke materialen regelmatig terug. Maar in tegenstelling tot een etnische look & feel, telt bij de scandinavische inrichting wederom ‘less is more’. Er wordt dus gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, maar ook hier wordt een duidelijke limiet aan gesteld. Een mooie houten salontafel is dus bijvoorbeeld erg mooi, maar voor een scandinavische look & feel combineer je dat met een pasteltint bijzettafeltje. Natuurlijk zijn zoals altijd planten ook in deze interieurstijl van harte welkom. Probeer het gebruik van planten wel te verminderen tot 1 a 2 planten per ruimte.

 4. Geometrische vormen

  De schappen van de woonwinkels liggen er vol mee: geometrische vormen. Erg handig, want deze vormen passen perfect thuis in een scandinavisch interieur. Geometrische vormen wisselen af met leuke, gekke en creatieve patronen. Dit zijn de accessoires die (ook al gebruik je minder accessoires) direct in het oog springen en de sfeer van de woning bepalen. Door slim te kopen kun je de accessoires, vormen en patronen gewoon wekelijks lekker afwisselen. Verander de kussenhoezen bijvoorbeeld regelmatig om binnen een paar seconden een andere look te creeeren.

 5. Shoppen bij IKEA

  De IKEA is nu eenmaal een scandinavische winkel. Dit betekent dat je hier veel toffe meubelstukken kunt vinden die perfect bij de scandinavische inrichting van jouw woning passen. Minimalistische meubels met strakke lijnen en vormen passen perfect in de scandinavische woning!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply