45

Een gezond en gelukkig huis; hoe doe je dat?

Onze omgeving is van grote invloed op onze emoties. Zo kan een overvolle en rommelige kamer ons een onrustig gevoel geven, terwijl een overzichtelijke en serene ruimte ons juist weer een gevoel van rust en gemak kan geven. Maar andersom is het niets anders! Een gezond en gelukkig huis is van grote invloed op onze algemene gesteldheid.

Heb je wel eens een onbehaaglijk of juist heel vertrouwd gevoel gehad op een bepaalde plek, of bij het ontmoeten van een bepaald persoon? Dat heeft allemaal te maken met energie. De hele wereld hangt daar namelijk van samen. Zo kan een persoon met een agressieve energie, een persoon met een rustige energie gemakkelijk prikkelen tot agressie, en wederzijds natuurlijk.

Hetzelfde gaat op voor je woonomgeving. Een huis kan een bepaalde energie, een bepaalde sfeer uitstralen. Vaak voel je dit al vanaf het moment dat je binnenloopt. Je voelt je lekker op je gemak, of juist helemaal niet. Maar wat veel mensen niet weten is dat je de energie in een huis helemaal naar je eigen hand kan zetten.

Hoe je dit doet?

Ben positief!

Woorden hebben meer invloed dan we ons af en toe realiseren en kunnen grote schade berokken of juist veel geluk brengen. Maar ook dingen als het negeren van de planten of het smijten met deuren zorgt voor slechte energie. Zorg ervoor dat jouw huis een plek is van liefde, warmte en positiviteit. Denk na over de woorden die je gebruikt en probeer ‘grote’ of harde woorden te vermijden. Heb geduld met, en ben lief voor elkaar. Behandel elkaar en je omgeving met liefde en respect.

positieve energie in huis
Bron afbeelding

Zorg voor je zintuigen

Hoe je je voelt in je huis wordt mede beïnvloedt door je zintuigen. Wandel je binnen in de stank van kattenpoep of word je omringd door de zachte invloeden van geurkaarsen en wierook? Zintuigen gelukkig, jij gelukkig. Binnenlopen in een keuken geurend naar lavendel of versbereidt eten met een zacht geroezemoes van familie en vrienden op de achtergrond voelt dan ook meteen als echt lekker thuiskomen.

fijne geuren in huis
Bron afbeelding

Denk na over kleuren

Iedere kleur heeft een betekenis en roept een bepaalde emotie op. Waar rood agressie op kan wekken zorgt blauw juist weer voor een rustgevend gevoel. Als je huis veel koude kleuren heeft zoals blauw of grijstinten, combineer het dan ook zeker met wat warme kleuren zoals oranje, paars of roze. Kies vooral kleuren die voor jou goed voelen, maar het is natuurlijk altijd leuk om wat meer onderzoek te doen!

hoe kleuren gebruiken in huis
Bron afbeelding

Maak het jouw thuis

Een huis is pas een thuis als het helemaal zoals ‘jou’ aanvoelt. Je eigen spulletjes, ditjes en datjes, persoonlijke elementen en alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Kleed het gezellig aan met tapijtjes, planten en kussens. Wanneer je alles naar eigen hand zet en je lekker voelt in je eigen huis, zal de energie alleen maar verbeteren!

huis decoreren tips
Bron afbeelding

Hoe voel jij je in je eigen huis? Zijn er specifieke dingen waarvan jij denkt dat het de energie in je huis echt verbeterd heeft?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply