34

Het belang van een goed bed

In de reclames hoor je altijd dat een goed matras zorgt voor minder rugklachten. Ook zou een nieuw matras helpen tegen stijfheid, spierpijn en nog veel meer klachten. Dit klopt echter niet helemaal: zonder goed bed heb je niets aan een goede matras! De kwaliteit van het matras en het bed hangen sterk samen. Heb je wel een goed matras, maar geen goed bed, dan zul je je klachten gewoon blijven houden. Een goed bed is dus erg belangrijk.

belang goed bed

De bodem als basis

Een goed bed vormt de basis van een goede nachtrust. Het frame van het bed heeft er weinig mee te maken, al is het fijn dat het stevig is. Het gaat vooral om het gedeelte waar het matras op ligt. Een boxspring zorgt voor een heel ander gevoel dan een hardhouten lattenbodem. Verschillende bodems zorgen voor een verschillend gevoel. Het verschilt dan ook per persoon welke bodem het beste bij iemand past. Wel is het zo dat mensen met rugklachten vaak verlichting vinden op een boxspring, omdat hierin speciale vering zit. Mensen die vaak stijf wakker worden zijn meer gebaat bij een verende houten lattenbodem, terwijl vooral jongere mensen de voorkeur geven aan een hardhouten lattenbodem.

Kies een kwalitatief goed bed

Het is tegenwoordig hip om een matras op de grond te leggen als bed. Ook zelfgebouwde bedden zien we steeds vaker. Het is echter wel gebleken dat deze opties meestal resulteren in bepaalde klachten. Het is belangrijk om een kwalitatief goed, degelijk en comfortabel bed te hebben. Laat je in de winkel of online goed voorlichten over de verschillende soorten bedden en de voor- en nadelen ervan. Het is altijd verstandig om ook even recensies over een bed op te zoeken als je er een op het oog hebt. Soms ontdek je onverwachte problemen of mankementen, waardoor je toch liever een ander model zoekt.

Degelijk hoeft niet lelijk te zijn

Veel mensen denken dat ‘degelijk’ en ‘kwalitatief goed’ garant staan voor een lelijke vormgeving. Dat is jammer, want veel bedden combineren deze eigenschappen. Denk maar even aan een boxspring: die ziet er vrijwel altijd goed uit, maar heeft ook een goede kwaliteit en degelijkheid. Dat geldt ook voor andere bedden en frames. Je zoekt natuurlijk naar een bed dat goed en degelijk is, maar dat er ook mooi uitziet in je slaapkamer. Bekijk dus eerst verschillende slaapkamer trends en bepaal welke sfeer je in je slaapkamer wilt hebben. Op basis daarvan zoek je naar een bed, waarna je controleert hoe het staat met de kwaliteit en degelijkheid. Een goed bed is ‘the whole package’!

Het vinden van een nieuw bed is soms best lastig. Toch moet je het belang van een goed bed zeker niet onderschatten. Met een goed bed heb je vaak een betere nachtrust, je wordt uitgerust wakker en je hebt geen last van (spier)pijn of stijfheid. Heb je slaapproblemen of last van kwalen of pijntjes, dan kun je overwegen een nieuw bed uit te proberen. Dit kan in veel gevallen een goede oplossing bieden en de klachten verminderen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply