33

Geurtjes in de keuken voorkomen en verminderen

Vervelende geurtjes in de keuken: we hebben er allemaal wel eens last van. Vooral in de zomer kan de onaangename lucht erg lang blijven hangen. En daar wordt natuurlijk niemand blij van. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je nare geurtjes kunt voorkomen en verminderen.

Voorkomen: ruim de koelkast regelmatig op

Soms bederft bepaald voedsel veel sneller dan je denkt. Hierdoor kunnen er veel bacteriën en zelfs schimmels verspreid worden in de koelkast. Dit zorgt vaak voor een onaangename geur. Gooi het eten wat over de datum is daarom op tijd weg. Stop daarnaast eten met een sterke geur (zoals vis) altijd in een afgesloten bakje. Probeer de koelkast ook regelmatig schoon te maken met reinigingsdoekjes of schoonmaakmiddel.

Voorkomen: maak de oven en magnetron regelmatig schoon

Ook de oven en magnetron moeten regelmatig een schoonmaakbeurt krijgen. Er blijven erg veel etensresten achter die stank kunnen veroorzaken. Het is ook een stuk beter voor je eigen gezondheid om alle keukenapparatuur goed schoon te houden.

Voorkomen: koop een goede afzuigkap

Eigenlijk kan een goede afzuigkap niet meer ontbreken in de keuken. Het zorgt ervoor dat kookluchtjes zo veel mogelijk worden opgezogen. Je kunt daarnaast nog een speciale luchtfilter laten plaatsen op de uitblaasmond van de afzuigkapmotor. Dit zorgt ervoor dat de verontreinigde lucht wordt omgezet in schone lucht. Je kunt zo’n filter online kopen bij filterfabriek.nl.

Voorkomen: kies voor een gesloten afvalbak

Kies altijd voor een gesloten afvalbak zodat je minder last hebt van vervelende geurtjes. Je kunt de prullenbak ook in een keukenkastje verwerken voor hetzelfde effect. Maak daarnaast regelmatig de bak leeg om schimmels en ongedierte te voorkomen.

Voorkomen: laat geen gebruikte vaatdoeken slingeren

Gebruikte vaatdoeken kunnen na een dag erg muf ruiken. Laat deze doeken daarom niet rondslingeren in de keuken. Gooi het na gebruik zo snel mogelijk in de wasmand of berg het tijdelijk op in een keukenkastje.

Verminderen: zet een raam open

Sommige kookluchtjes zijn bijna niet te voorkomen. Je kunt deze onaangename geur eenvoudig verminderen door een raam open te zetten. Check ook of de luchtroosters open staan voor meer frisse lucht door de dag heen.

Verminderen: verspreid een aangename geur

Blijft de etenslucht toch langer hangen dan gehoopt? Dan kun je altijd nog een lekker geurtje verspreiden door middel van geurkaarsen, luchtverfrissers of etherische oliën. Het werkt ook altijd goed om een verse appeltaart te bakken! Je hele huis zal na een tijdje heerlijk gaan ruiken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply