40

Het opknappen van je badkamer: 3 tips

Het opknappen van de badkamer is een klus die veel mensen lang uitstellen. Een verbouwing is vaak tijdrovend en erg duur. Toch hoeft dit niet altijd lang te duren en veel te kosten. Lees in dit artikel 3 tips om je verbouwing te structureren en zo de kosten laag te houden.

Denk goed na over de materialen

De badkamer is de vochtigste plek in het huis. Bij het uitkiezen van materialen is het daarom essentieel dat de materialen hier goed tegen kunnen. Je wilt natuurlijk niet dat er schimmel ontstaat in je nieuwe badkamer. Koop daarom zijdeglans verf, want deze verfsoort geeft schimmel geen kans. Loop je badkamer nog een keer door om te kijken welke materialen eventueel goed genoeg zijn om te laten zitten. Misschien zijn de tegels nog in prima staat, maar moet je alleen het kitwerk vervangen. Hoe minder nieuw materiaal je nodig hebt, hoe lager de kosten zijn.

Besteed het werk deels uit

De verbouwing van je badkamer hoef je niet volledig uit te besteden. Door zelf klussen uit te voeren, bespaar je op het uurloon van een specialist. Door zelf de badkamer te verven bespaar je op het uurloon van de schilder, wat zo oploopt tot €100-,. Toch zijn er ook klussen waarvoor je liever een specialist inhuurt, bijvoorbeeld voor het verplaatsen en leggen van leidingen. Bij het inhuren van specialisten is het altijd verstandig om offertes van meerdere vakmannen te vergelijken, zodat je zeker weten de laagste prijs krijgt. Ook is het mogelijk om kosten te besparen door samen te werken met de specialist. Huur je bijvoorbeeld een tegelzetter in? Haal dan zelf alvast het oude tegelwerk van de muur zodat de specialist dit niet meer hoeft te doen. Vraag vervolgens of het mogelijk is om mee te werken zodat de klus sneller af is en je ook hiermee op de arbeidsloon bespaart.

Regel een alternatieve douche

Pas als je de badkamer gaat verbouwen merk je hoeveel je deze ruimte eigenlijk gebruikt. Als de verbouwing van de badkamer een lange tijd duurt, is het wel zo fijn dat er vervangend sanitair is. Een mobiele douchecabine is hiervoor een mooie optie. Deze douches zijn speciaal gemaakt voor verbouwingen en hoef je slechts aan te sluiten op de kraan. Toch kiezen meer huishoudens ervoor om te vragen of je gebruik mag maken van de douche van vrienden of familie. Dit is een stuk goedkoper en je hebt geen grote cabine die voor lange tijd in de weg staat.

Show Comments

3 Comments

  1. Demi 4 april 2018
  2. Demi 4 april 2018
  3. Bas 16 april 2018

Leave a Reply