40

5 tips om je kantoor gezellig in te richten

Associeer jij een kantoor spontaan met een saaie plek waar je liever wegblijft? Dan vergis je je! Een kantoor tover je zo om tot een gezellig werkplekje waar het aangenaam vertoeven is. Op die manier krijgt je productiviteit een boost en bevorder je je concentratie. Maar hoe maak je het nu lekker knus? Hier lees je 5 handige tips.

Zorg voor voldoende licht

Studeren of werken doe je natuurlijk het best in een lichte ruimte. Let er dus op dat je een kamer in huis uitkiest waar voldoende daglicht binnenvalt. Overdag heb je geen extra verlichting nodig en dat komt ook jouw energierekening alleen maar ten goede. Werk je meestal ’s avonds in je thuiskantoor? Dan kan je makkelijk aanvullen met kunstlicht, gebruik bijvoorbeeld een bureaulamp.

Neutrale kleuren

Om je optimaal te kunnen concentreren, hou je de inrichting en decoratie van je kantoor liefst sober. Denk aan neutrale kleuren die je niet kunnen afleiden tijdens het werken of studeren, zoals wit, grijs, beige of bruin. Houten meubels zijn ook altijd een goede keuze. Het spreekt voor zich dat je leuke decoratie en kleuraccenten mag toevoegen, want je wil van je kantoor toch ook geen saaie boel maken. Zorg er gewoon voor dat je niet overdrijft en dat er geen mengeling van kleuren en prints ontstaat.

Denk aan je comfort

Je goed voelen in een ruimte gaat hand in hand met comfort. Je kan je kantoor dan nog zo stijlvol inrichten, als je niet comfortabel zit, dan zul je het gewenste resultaat niet bereiken. Rugklachten en nekpijn zijn trouwens hele nare gevolgen van een slechte houding aan je bureau. Schenk daarom voldoende aandacht aan de keuze van een comfortabele bureaustoel die je toelaat een ergonomische houding aan te nemen. Een model met armleuningen zorgt bovendien voor extra comfort. En waarom geen zithoekje creëren om tussendoor even te ontspannen? Plaats simpelweg een comfy fauteuil in je kantoor, combineer met een salontafel of bijzettafeltje en je hebt een leuk plekje om tot rust te komen.

 

Keep it clean

Niemand kan goed werken aan een vol en rommelig bureau. Daarom dien je het bureaublad zo leeg mogelijk te houden. Berg je mappen en boeken bijvoorbeeld netjes op in een ruime boekenkast. Een boekenkast is ook handig omdat je snel toegang hebt tot al je documenten. Daarnaast is een ladekastje om onder je bureau te schuiven een aanrader om je schrijfgerei en andere spullen binnen handbereik te bewaren.

Voeg een beetje natuur toe

Laat de lucht in je kantoor zuiveren door enkele plantjes te plaatsen! De natuurlijke luchtzuiveraars hebben uiteraard niet enkel een praktisch nut, ze zorgen ook voor een gezellige en kleurrijke toets. Zo wordt werken of studeren al een stuk leuker!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply