47

De beste luchtverfrissers voor in huis

Je kent het vast wel. Zit je naast iemand in de bus die een beetje een ‘muffe’ geur lijkt te hebben. Een oude dame bijvoorbeeld. Je kunt je dan ook meteen voorstellen in wat voor huis deze persoon woont. Want zo werkt het nu eenmaal; de geur van jouw woning trekt in je kleren en je haren, en dat neem je ook buiten de woning met je mee. Nu is dat een enigszins extreem voorbeeld, maar een lekkere geur in huis is zeker wel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je jezelf fijn voelt in je eigen woning en het is natuurlijk ook fijn voor bezoekers om niet in een rookhol binnen te stappen. De beste luchtverfrissers voor in huis hebben we even voor je op een rijtje gezet.

De beste luchtverfrissers voor in huis

1. Wierook

Je moet er van houden, maar wierook is echt wel een van de betere luchtverfrissers. Je kunt het ook kopen in allerlei verschillende geurtjes, de ene weer wat sterker dan de andere. Het is vaak wel verstandig om de wierook aan te steken wanneer je niet in huis bent, of in een ruimte die je op dat moment niet gebruikt. Dan wordt het ook niet zo snel te sterk!

We geven hieronder alvast wat inspiratie voor verschillende geurtjes.

2. Diffuser

Het branden van stokjes wierook is niet voor iedereen weggelegd. Je kan de wierook dus ook vervangen door een diffuser. Nu hoef je echt niet het standaard Ambi-Pur geurtje te gebruiken. Je kan in verschillende winkels heerlijke etherische oliën aanschaffen. Zolang er voldoende water in het reservoir zit zal de diffuser de dampen van water en olie door het huis verspreiden. Zo krijg je een hele aangename, zachte geur in de ruimte.

Enkele populaire diffusers kun je hieronder direct bestellen

3. Tea Tree Olie

Je kunt met de combinatie van Tea Tree olie en bicarbonaat een heerlijke, eigen luchtverfrisser maken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om het tapijt een aangename geur te laten verspreiden, of zelfs om de gordijnen in te wassen. Meng 150 gram bicarbonaat met 20 druppels Tea Tree olie en je hebt een heerlijke luchtverfrisser.

4. Planten

Er zijn verschillende planten die functioneren als geweldige luchtverfrisser. Niet alleen houden ze de lucht zuiver, ze zorgen ook dat vieze geurtjes gemakkelijker verdwijnen. Een combinatie van voldoende planten en geopende ramen zorgt dus voor een fris en ‘geurloos’ huis.

Bekijk hier de top 10 luchtzuiverende kamerplanten. Of bestel direct via een van de onderstaande links.

Open voordat je de woning verlaat een aantal ramen, zet in eventuele gesloten ruimtes een diffuser aan, steek wat wierook in de algemene ruimtes en je huis is helemaal schoon en fris wanneer je weer thuiskomt!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply