DIY: 6 ideeën voor een leuke vlaggenlijn

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen! Tenminste, we geven je een aantal toffe Do It Yourself ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Nu kun je natuurlijk een eenvoudige papieren vlaggenlijn maken, maar er zijn nog zoveel andere leuke mogelijkheden. Scrol snel verder voor een paar originele voorbeelden.

1. Vlaggenlijn maken van stof met prints

Hoe gaaf zijn deze vlaggetjes met panters erop? Voor deze DIY heb je minimaal drie verschillende stoffen nodig met een leuke print. Kies voor een duidelijk thema en/of kleurenpalet zodat het goed bij elkaar past. Maak van één stof een lange strook voor de basis van de vlaggenlijn. Daarna kun je alle driehoeken (of vlaggen in een andere vorm) eraan vastnaaien.

2. Gebreide vlaggenlijn zelf maken

Breien en haken is weer helemaal van deze tijd. Je kunt er van alles mee creëren – dus ook een mooie vlaggenlijn. Combineer een paar gebreide vlaggetjes met vlaggen van een geprinte stof. Dit zorgt voor een speels effect. Super leuk voor in de babykamer of kinderkamer!

3. Zelf een vlaggenlijn maken van leer

Wil je een slinger maken met een hele stoere uitstraling? Maak dan vlaggetjes van verschillende kleuren (imitatie) leer. Van een afstandje lijkt het op een traditionele vlaggenslinger, maar van dichtbij zie je de mooie texturen. Tip: Zoek kleine stukken leer tussen de ‘restjes’, bijvoorbeeld bij een marktkraam. Deze zijn veel goedkoper. Het is juist leuk als je verschillende kleuren met elkaar combineert!

4. Stoffen vlaggenlijn zelf maken

Als je geen fan bent van priegelwerk is deze vlaggenlijn van stof waarschijnlijk een goede optie. Je hoeft namelijk geen lastige vormen te knippen of een zoom te naaien. Het enige wat je moet doen is allerlei stroken vastmaken aan een stuk touw. Het mag er best een beetje nonchalant uitzien!

5. Houten vlaggenlijn met naam maken

Vlaggetjes met letters zijn super populair. Je kunt er een naam, woord of korte zin mee vormen. Dit soort letterslingers worden meestal gemaakt van vilt of papier. Deze variant is alleen een stuk origineler. Er is namelijk gebruik gemaakt van hout! Dat staat het hele jaar door tof in je interieur.

6. Vlaggetjes maken met foto

Laat je favoriete foto’s afdrukken of print ze zelf uit. Daarna kunt je ze op een vlaggenlijn plakken of direct aan een touw vastmaken. Super simpel, maar ontzettend leuk! Op deze manier voeg je een persoonlijke touch toe aan je woning.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply