Boeken als decoratie in de slaapkamer

Ben je op zoek naar leuke decoratie voor in de slaapkamer én ben je dol op lezen? Zet jouw boeken dan in als woonaccessoires. In dit artikel delen we 6 manieren waarop je boeken in de slaapkamer kunt verwerken. Van een simpele boekenkast tot creatieve decoratie op de muur.

1. Omgekeerde boeken ter decoratie

Veel mensen vinden het fijn als de slaapkamer een rustgevende uitstraling heeft. Met veel natuurlijke materialen, een ingetogen kleurenpalet en niet te veel poespas. Helaas hebben veel boeken kleurrijke kaften die niet bij dit plaatje passen. De oplossing? Zet de boeken achterstevoren in de kast! Op deze manier oogt het een stuk rustiger en is het geweldige slaapkamer decoratie. Een andere optie is om de boeken zelf te kaften met stevig papier. Het voordeel hiervan is dat je de titel van het boek op de rug kunt schrijven. Zo kun je het sneller terugvinden dan wanneer de boeken omgekeerd staan.

2. Boekenkast achter bed

Een hoofdbord geeft een bed meer charme. In plaats van een gestoffeerd hoofdbord kun je ook een grote boekenkast achter het hoofdeinde plaatsen. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe gaaf het effect is. Voor de rustgevende look zijn de boeken weer omgedraaid in de kast geplaatst.

3. Boeken in vintage kast

Gebruik oude boeken als decoratie om van een vintage kast een echte eyecatcher te maken. Vintage boeken in kleuren zoals bruin, donkergroen en donkerrood passen perfect bij deze stijl. Het is helemaal tof als er gouden accenten zijn toegevoegd! Laat ook andere accessoires en meubels met een retro/vintage look terugkomen voor een mooi totaalplaatje.

4. Moderne slaapkamer met boekenplank

Voor een moderne look monteer je een simpele wandplank of strakke wandkast boven het bed. Hier kun je allerlei boeken op plaatsen. Let wel op dat de boekenplank niet te laag hangt, anders stoot je snel je hoofd bij het opstaan.

5. Boeken in een kinderkamer

Boeken zijn zowel functioneel als decoratief in een kinderkamer. Het is goed om diverse kinderboeken binnen handbereik te hebben. Zo wordt het een stuk aantrekkelijker voor je kind om zelf te gaan lezen. Het is daarnaast leuk om samen een verhaaltje voor het slapen uit te kiezen uit een mooie kast.

6. Unieke decoratie slaapkamer muur

Wil je uitpakken met hele creatieve wand decoratie in de slaapkamer? Dan geeft dit laatste voorbeeld je wellicht wat inspiratie. Er zijn allemaal oude boeken gebruikt als decoratie boven bed. Tip: koop goedkope boekjes uit de kringloopwinkel voor dit Do It Yourself project.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply