34

Een onvergetelijk feest bij jou in de tuin

Ben je jarig, of misschien wel geslaagd voor een opleiding of valt er iets ander te vieren? Maak het onvergetelijk op jouw manier. Dat kan eenvoudig en helemaal binnen je budget. Met de juiste spullen kun jij oor jezelf én voor je gasten een feest organiseren waar ze het  een week later nog over hebben. Maar waar moet je allemaal aan denken en om wat voor spullen gaat het? De grootste tip: ga na wat je allemaal al hebt voordat je je bankrekening gaat plunderen met allerlei nieuwe spullen. Nergens voor nodig! Het zal je verbazen wat je allemaal al binnen handbereik hebt.

Uitnodigingen

Het begint natuurlijk met de uitnodigingen. Pak die op een originele manier aan, waardoor mensen bij het zien van je uitnodiging al in de feeststemming komen. Ze hebben er zin in wanneer ze bij jou aan de deur staan. Een leuke manier om uitnodigingen te maken is bierviltjes bedrukken. Die kun je bovendien heel goed gebruiken. Ze passen in de feestsfeer en zijn eens iets anders dan een kaartje, of erger, een appje. Zet alle nodige gegevens erin, vertaal dat in een leuk tekstje en zet er een leuke, grappige foto op. Een foto van jezelf wordt altijd gewaardeerd, vooral een humoristische. Hou je er niet zo van om jezelf in de schijnwerpers te zetten, dan kun je er ook een mooie sfeerafbeelding van je tuin in zetten. Zeker weten dat ze er direct zin in krijgen en in de borrelstemming komen!

Koop niet alles zelf

Of je nu alleen gaat borrelen of ook eten erbij verzorgt, statafels zijn sowieso onmisbaar. Die kun je ongetwijfeld lenen van iemand. Er zijn een hoop mensen die ze voor hun feestjes in huis hebben, die ze maar sporadisch gebruiken. Vast en zeker dat ze de statafels wel aan je willen uitlenen. Voor eventueel een barbecue, waar we straks nog op komen, of een vuurkorf voor een zomeravond, heb je hout en/of kolen nodig. Die kun je gewoon kopen als je die niet hebt en hoeven niet duur te zijn. Een aansteker heb je zeker zelfs wel. Het is misschien wel een giveaway geweest, die een bedrijf aan jou heeft gegeven. Bedrijven laten namelijk vaak aanstekers bedrukken, dat is erg populair. Mede doordat het een ontzettend nuttig voorwerp is. Het kan dus zijn dat je zoiets wel hebt, maar je dat niet weet. Kijk even goed tussen al je prulletjes!

Sommige dingen moet je wel aanschaffen…

Koop het juiste. En met ‘het juiste’ bedoelen we hier iets wat je ook vaker kunt gebruiken. Verlichting voor in de tuin, meubels… het is oké om dit soort dingen speciaal aan te schaffen. Maar koop iets wat kan blijven, wat je ook buiten je feest om goed kunt gebruiken in de tuin. Dan heb je er altijd wat aan en hoef je voor je volgende feest niets van dit soort spullen meer aan te schaffen. Verdiep je hier even goed in en ga voor iets goeds. Dan ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je iets minder goeds koopt, dat na een avondje stuk gaat.

Barbecue!

Feest in de tuin

En daar is-ie: de barbecue. Dat is natuurlijk niet iets wat moét, maar het maakt een tuinfeest wel tof. Het brengt wat meer leven in de brouwerij, mensen hebben een lekker hapje bij de borrel en het brengt mensen vaak dichter naar elkaar toe. Het is altijd lastig te bepalen hoeveel je nu moet kopen voor op de barbecue. Koop zeker niet teveel, want dan wordt het duur. Maar je kunt natuurlijk ook niet met te weinig aankomen. Voor een avondmaaltijd is 300 à 400 gram vlees per persoon normaal. Wil je het écht professioneel doen, dan is 2/3 vlees en 1/3 vis een perfecte verhouding. Oh ja, en houd rekening met vegetariërs. Je kunt natuurlijk op de uitnodiging vermelden dat ze speciale wensen even moeten doorgeven. Heb je wat minder budget, laat het feest dan na 20.00 uur beginnen, zodat mensen genoeg hebben aan alleen een borrelhapje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply