19

Geniet van de zomer met een hangmat in de tuin

Is de zomer jouw favoriete seizoen? Dan ben je waarschijnlijk zo veel mogelijk in het zonnetje te vinden. En hoe kun je nou beter genieten van de zonnestralen in je eigen tuin dan met een comfortabel tuinmeubel. Vergeet de standaard tuinstoelen of ligbedden en verwen jezelf dit jaar met een heerlijke hangmat. Dat zorgt direct voor een ontspannen vakantiegevoel! In dit artikel zetten we een paar mooie hangmat voorbeelden op een rijtje. Heb je geen plek meer in de tuin of wil je toch liever binnen genieten van een comfortabele hangmat? Lees en bekijk dan ons inspiratieartikel over hangmatten in je interieur!

Stevige hangmat met standaard

Er zijn maar weinig mensen met twee stevige bomen in de tuin die óók nog eens de ideale afstand hebben om er een hangmat tussen te maken. Een hangmat met standaard is daarom vaak de beste aankoop. Je kunt het op iedere gewenste plek neerzetten en je bent verzekerd van een stevig resultaat. Een halfronde houten standaard zoals op het bovenstaand voorbeeld heeft zelfs een hele stijlvolle look!

Staande hangmat stoel

Als er wat minder ruimte beschikbaar is in jouw kleine tuin (of op het balkon), is een hangstoel wellicht een betere optie. Het is de ideale mix tussen een hangmat en een relaxstoel. Het neemt minder ruimte in beslag, maar zit net zo comfortabel. Je koopt een staande hangmat met een bijpassende standaard of je maakt het vast aan een stevige boom. Wist je dat je zo’n hangstoel ook prima onder een overkapping kunt bevestigen?

Hangmat zonder standaard

Een andere mogelijkheid is om een simpele hangmat te bevestigen aan een muur of tussen twee stevige palen. Het voordeel van zo’n simpel model is dat je het ook gemakkelijk weer kunt opbergen.

Comfortabele tuin hangmat

Voor wat extra comfort kies je voor een hangmat van een extra dik en zacht materiaal. In plaats van hangmatten met een net, een dun doek of met een zeil zijn er namelijk ook gewatteerde hangmatten verkrijgbaar. Eventueel met een ingebouwd hoofdkussentje.

Ibiza stijl hangmat in tuin

Als je een liefhebber bent van de nonchalante Ibiza stijl, kun je eens kijken naar een gehaakte hangmat. Het liefst in het wit of beige en met houten details. Een andere mogelijkheid is om een standaard stoffen hangmat zelf op te fleuren met gehaakte details of macramé versiering. Wil je meer te weten komen over de Ibiza woonstijl? Lees dan dit artikel met tips om zelf een Ibiza interieur te creëren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply