Een hangmat in je interieur: dat wil je hebben!

Droom jij ook graag weg met een boek of muziekje terwijl je in een hangmat ligt? Ontspannen in de achtertuin of – nog beter – op het zonnige strand. Nu het najaar dichterbij komt, denk je misschien dat dit voorlopig niet meer kan. Maar heb je er al eens over nagedacht om die hangmatten gewoon naar binnen te halen? Het staat namelijk geweldig in het interieur! Je hebt ze in allerlei stijlen, formaten en kleuren. We geven je graag een aantal toffe voorbeelden.

Bohemian hangstoel

Een hangmat of hangstoel wordt vaak geassocieerd met de boho stijl. Dat is ook helemaal niet zo gek. Het past er namelijk perfect bij! Kijk bijvoorbeeld naar de frisse slaapkamer hierboven. De basis is minimalistisch en licht, maar er zijn bohemian accessoires aan toegevoegd. De relaxte hangstoel geeft extra sfeer aan de ruimte. De franjes aan de onderkant zorgen voor een romantische en zachte uitstraling.

Macrame hangmat

Macrame is een bepaalde handwerktechniek wat ook veel gebruikt wordt voor wandkleden. Zo’n geknoopte hangmat is een mix van bohemian en de Scandinavische stijl. Heel leuk voor in de woonkamer of in een home office. Maak de plek comfortabel door er een dekentje en een kussen in te leggen. Dit ziet er ook heel stijlvol uit!

Grof gebreide hangmat

Net als de grof gebreide dekens, zijn chunky knits ook populair onder de hangmatten. Het heeft iets landelijks en huiselijks. Dat maakt het een geweldige toevoeging voor een kinderkamer of speelzolder. De kinderen kunnen er spelen, lezen of chillen. Zorg er wel voor dat de hangmat niet te hoog hangt of kies voor een zachte ondergrond. De kans is natuurlijk groot dat er eentje uit springt of valt. Daarnaast is deze knusse zwevende deken heerlijk voor in een yoga ruimte. Door het zachte materiaal is het een fijne plek om te ontspannen.

Hangmat met standaard

Wil je geen gat in het plafond maken? Dan zijn er natuurlijk ook hangmatten en hangstoelen met een standaard. Dit neemt vaak wel wat meer ruimte in beslag. Gelukkig zijn er hele mooie designs verkrijgbaar zodat het gewoon bij je interieur past. Hierboven zie je een heel strakke en moderne variant.

Vierkante hangmat

Zo’n vierkante hangmat doet je wellicht denken aan een slaapplek voor je huisdier. Katten en hamsters zullen hier namelijk gek op zijn! Dit is een extra grote versie zodat je er zelf ook van kunt genieten. Door de vier punten kun je helemaal wegkruipen in het midden. Daarnaast oogt het heel clean en minimalistisch!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply