41

zomerse strandsfeer in huis

Nu de zomer op komst is en de zon vaker gaat schijnen… is het heerlijk om een strandsfeer om je heen te hebben. Strand doet denken aan zon, aan zwemmen en aan vakantie. Hoe heerlijk is het niet op in een huisje aan het strand te zitten. Deze sfeer kun je ook in je huis namaken en dromen over vakantie.

Wij hebben een aantal jaar geleden onze slaapkamer, die op zolder ligt, aangepakt. Omdat het ge├»soleerd moest worden en de muren erg slecht waren, hebben we de wanden betimmerd met schrootjes. Toen we deze wit hadden geschilderd kregen we direct een vakantiegevoel. Het leek op een strandhuisje… het strand is alleen ver weg.

 

Hoe krijg je een strandgevoel

Wil je ook het strandgevoel in je huis, dan kun je deze sfeer bereiken door een aantal sfeerkenmerken toe te voegen:
– houtwerk: Een strandhuisje is meestal van hout gemaakt. Het skelet en de bekleding wordt van hout getimmerd, dus de wanden in de kamers zijn ook van hout. Dus: wil je deze sfeer, maak dan een wand met schrootjes en zorg dat je het dak ook goed kunt zien. Vind je deze klus te moeilijk, dan kun je ook altijd een fijn behang met houtprint gebruiken om de sfeer te evenaren.
– de kleuren: Gebruik als basiskleur de kleur wit. Dit kun je aanvullen met kleuren die je mooi vindt.
– materialen: Gebruik veel natuurlijke, ambachtelijke en eerlijke materialen. Denk aan houten meubelen, gebreide plaids, dierenvellen, weefsels en keramiek.
– sfeervolle verlichting: In een kleine ruimte is licht belangrijk. Wil niet te weinig licht, maar ook niet te veel. Zorg dat er direct en indirect licht is en zorg voor veel sfeerverlichting en kaarslicht…
– wees zen: In een vakantiehuisje kom je voor je rust, je wil juist uit de alledaagse drukte stappen. In deze ruimte wil je dus tot rust komen zonder telefoon en laptop. Je wilt er toekomen aan lezen, slow cooking en een goed gesprek. Zorg dus dat je dit verwerkt in de aankleding!!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply