42

Gemakkelijk en snel: je woonkamer een hele nieuwe look geven

We hebben het allemaal wel eens; je kijkt zo wat om je heen in de woonkamer en denkt bij jezelf ‘goh, wat saai…’ Af en toe zijn we nu eenmaal aan een rigoureuze verandering toe. Dan gaan we druk schuiven met de meubels zodat het weer net even allemaal wat anders is. Maar vaak duurt het niet lang totdat alles weer op zijn oorspronkelijke plek staat. Want een beetje meubels schuiven doet vaak toch net niet genoeg.

Om nu alles bij het oud vuil te zetten en een hele nieuwe inboedel aan te schaffen is vaak ook niet de bedoeling. Dus hoe kun je nu gemakkelijk, snel en voor beperkt budget je woonkamer een hele nieuwe look geven?

Behangen

Nu worden veel mensen bij alleen de gedachte van een hele kamer behangen al zenuwachtig. Nu is dat gelukkig ook niet wat we je hier willen voorleggen! Je kan namelijk met het juiste behang op slechts een enkele wand al een compleet nieuwe woonkamer krijgen. Met bijvoorbeeld twee rolletjes faux stenen behang heb je binnen het tijdsbestek van ongeveer 2 uur je hele woonkamer een andere uitstraling gegeven. Of misschien past een hout look print beter bij jouw inrichting, of een tof jaren 70 patroon. Welk behang je kiest hangt dan ook helemaal af van de gebruikte materialen en meubelstukken in je woonkamer en de rest van de woning.

je woonkamer een hele nieuwe look geven
Bron afbeelding

Knalverf

Mocht je behangen nu toch echt niet zien zitten, dan kun je natuurlijk ook met de verfkwasten aan de gang gaan. Door slechts 1 wand in de ruimte een knalkleur te geven, krijgt de hele ruimte een andere uitstraling! Ga bijvoorbeeld voor een knalrode muur, een felgele of misschien wel een zacht roze. Het maakt eigenlijk niet uit welke kleur je kiest, zolang het er maar uit springt!

je woonkamer een hele nieuwe look geven

Kleuren explosie

Kies voor een kleurenthema om je woonkamer een andere look te geven. Dit is helemaal goed te combineren met een geverfde of behangen wand! Heb je bijvoorbeeld een knalrode muur in je woonkamer, pas dan 80 procent van je accessoires hierop aan – op die manier creëer je gemakkelijk en snel een kleurenthema en ziet je woonkamer er binnen no time helemaal anders uit! Schaf bijvoorbeeld rode kussen hoezen aan, een paar leuke beeldjes en vervang ook lampenkappen zodat ze binnen het thema passen. Of misschien wil je de accessoires wel aanpassen op een sfeervol natuurbehang, ook dan kun je gebruik maken van vrolijke knalkleuren en bijvoorbeeld gele kussens en accessoires in de ruimte plaatsen.

je woonkamer een hele nieuwe look geven
Door een van deze tips toe te passen, of ze creatief te combineren, heb je in een paar uur een compleet nieuwe woonkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply