40

Een creatieve muur: 5 items om aan de muur te hangen

De kale muren zijn helemaal uit de tijd: tegenwoordig geld hoe gekker hoe beter. Eigenlijk wel hartstikke fijn natuurlijk, want we mogen dus gewoon lekker creatief aan de slag. Zo worden die grote, kale muren vaak volgehangen met allerlei toffe items. Heb jij nou zo’n kale muur in je woning en geen flauw idee wat je er nu mee moet doen om het tot een leuk, creatief geheel te brengen? Je vind hier een aantal toffe items om aan de muur te hangen.

items om aan de muur te hangen

 1. Klokken

  Een enkele klok aan de keukenwand? Ben jij gek! Hang die muur vol met klokken in alle soorten en maten. Of je nu een hele klokken muur maakt (misschien iets teveel van het goede) of een kleine variatie aan klokken neerhangt: het eindresultaat zal er gegarandeerd hartstikke tof uit zien. Combineer de klokken met andere items om het lekker speels te houden, of maak er gewoon een heel thema van.

 2. Schilderijen

  Nu hebben we natuurlijk allemaal her en der wel een schilderijtje aan de muur hangen, maar in tegenstelling tot de klokken, geld voor de schilderijen hoe meer hoe beter! Je kan gemakkelijk zelf printjes maken met inspirerende quotes, toffe tekeningen of gezellige vakantie foto’s. Haal lijstjes in allerlei soorten en maten om er een creatieve samenval van te maken. Combineer met een aantal leuke, unieke klokken en jouw kale wand is de nieuwe eyecatcher van je woning.

 3. Planten

  Planten – hoe meer hoe beter. Niet alleen staan ze tegenwoordig op tafel, we hangen ze ook aan plafond en muren. Deze trend is niet alleen ongelooflijk creatief, maar ook heel gezond. Planten zorgen namelijk voor een verbeterde luchtkwaliteit in de woning – en eerlijk is eerlijk, ze zien er ook gewoon heel leuk uit. Een aantal mooie planten (denk aan varens of klimop) kunnen die kale muur een stuk leuker maken.

 4. Souvenirs

  Ben je op vakantie geweest en heb je een aantal toffe souvenirs meegenomen? Kijk of je de mogelijkheid hebt om ze aan de muur te hangen. Denk ook vooral buiten de lijntjes: die Afrikaanse beeldjes kunnen op de grond staan, maar ook op twee spijkers in de muur. Dit maakt die kale muur direct een uiting van persoonlijkheid en creativiteit.

 5. Planken

  Om het dan helemaal af te maken kun je ook nog een aantal kleine en grotere planken aan de muur installeren. De planken kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld boeken of DVD’s. Zo is de muur niet alleen creatief, maar ook nog eens functioneel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply