41

3x Je interieur een nieuwe look geven met behang

Je hebt wel eens zo’n moment dat je eigenlijk gewoon je hele interieur even beu bent. Af en toe is het fijn om alles een opfrisbeurt te geven, het een nieuw leven in te blazen. Nu kun je natuurlijk aan de slag gaan met de verfkwasten, nieuwe decoratiestukken of een compleet nieuwe meubel set. Maar dit heeft veel werk om handen en kan een behoorlijk budget beslaan. Vaak eindig je ook nog eens met een ander eindresultaat dan dat waar je eigenlijk op gehoopt had. Om zonder al te veel werk en kosten je interieur een nieuwe look te geven, kies je gewoon voor behang!

Hartstikke hip

Nu klinkt behang voor veel mensen als een oud, vergaan materiaal wat zo snel mogelijk van de muren af moet, maar er zijn voortaan veel meer mogelijkheden. Als alle wanden in je woning nu strak in de verf zitten en je toch op zoek bent naar een verandering, dan bied behang een oplossing! Behang is tegenwoordig namelijk hartstikke hip. Je kan het in allerlei vormen en maten krijgen en helemaal naar eigen smaak aanpassen. Met een paar uurtjes werk kun je een ruimte helemaal omtoveren tot een design stuk naar eigen smaak!

Je interieur een nieuwe look geven met behang
Bron afbeelding

1. Natuur in huis

Wat dacht je bijvoorbeeld van een stenen muur. Iets wat veel mensen graag in hun woning zouden hebben, en met behang wordt dit een mogelijkheid voor ieder huis! Haal de natuur in huis door een muur te behangen met een patroon van oude stenen, bakstenen of houten planken! Helemaal leuk voor het industriƫle interieur!

2. Werken met een thema

Er zijn ook verschillende soorten behang waarmee je op een opvallende manier een bepaald thema in de ruimte kan brengen. Een muur behangen met alle oude rocksterren van de jaren ’70 bijvoorbeeld, of misschien liever een kunst-thema, een vakantie thema of een architectuur thema? Waar je je zinnen ook op gezet hebt; er is altijd wel een behang dat bij jouw gekozen thema past. Met leuke decoratie kun je dan gemakkelijk en snel een ruimte compleet omtoveren en een heel andere look geven!

Je interieur een nieuwe look geven met behang

3. Personaliseren

Nog iets wat behang onderscheid van verf is natuurlijk het feit dat je het heel persoonlijk kunt maken. Een leuke familie foto, een kiekje van de hele vriendengroep of speciale vakantie herinneringen. Je kan je mooiste foto’s gemakkelijk om laten toveren voor een behang aan de muur. Met een toffe vakantie foto kun je zo bijvoorbeeld de ruimte in no-time omtoveren in een vakantie- thema!

Heb jij mooie voorbeelden waarin behang jouw woning een echte boost heeft gegeven?

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply