Geluidsoverlast voorkomen: lees deze interieurtips

In deze periode blijven de meeste mensen zo veel mogelijk thuis. Met een gezellig interieur en een goed ingericht thuiskantoor hoeft dat nog geen groot probleem te zijn. Maar wat doe je als je in een gehorig huis woont en altijd last hebt van de buren en andersom? Of misschien wel van je eigen geluiden in huis? Dan is het ineens niet meer zo ontspannend. Gelukkig zijn er een aantal manieren om geluidsoverlast in huis te voorkomen. Lees de onderstaande tips eens door! Je doet zowel jezelf als de omgeving een groot plezier met een aantal simpele aanpassingen.

Tip 1. Leg een groot vloerkleed neer

Vloerkleden zijn een eenvoudige oplossing voor een gehorig huis. Het zal namelijk meteen het geluid dempen in de woonkamer of slaapkamer. Kies voor een extra groot en dik kleed voor een optimaal effect. Hiermee maak je het interieur ook een stuk gezelliger. Twee vliegen in één klap!

Tip 2. Hang geluiddempende wanddecoratie op

Wist je dat je met wanddecoratie ook veel geluidsoverlast kunt voorkomen? Dit doe je door bijvoorbeeld akoestische panelen of een wandkleed aan de muur te hangen. Het zal de akoestiek in jouw woning verbeteren en het geluid van je buren dempen.

Tip 3. Verdeel je woning in kleinere ruimtes

Zeker in gehorige huizen is het slim om te werken met room dividers. Door een grote ruimte kleiner te maken, wordt geluid beter gedempt. Zet bijvoorbeeld een grote kast tussen de zithoek en de eettafel of creëer een andere mooie scheidingswand. Dit kan ook met een soort gordijn. Textiel werkt erg geluiddempend!

Tip 4. Zet veel kamerplanten in huis

Ben je dol op kamerplanten? Goed nieuws! Al deze groene vriendjes dragen bij aan een betere geluidsdemping in huis. Dit is meteen een goed excuus om weer een paar nieuwe grote planten aan te schaffen.

Tip 5. Hang dikke gordijnen op

Op de vraag ‘hoe kun je geluid dempen?’ is het ophangen van gordijnen een populair antwoord. Vooral lange gordijnen van een dikke stof zullen direct het geluid dempen in huis. Dit is dan ook een echte aanrader. Combineer de gordijnen eventueel met je huidige shutters of jaloezieën.

Tip 6. Maak gaten en kieren dicht

Tot slot moet je zorgen voor goede isolatie: dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Omdat een gehorig huis isoleren in deze periode misschien wat lastiger is, kun je ook zelf beginnen met de kleine klusjes. Denk aan het dichtmaken van gaten en kieren. Alle kleine beetjes helpen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply