22

Alles wat je moet weten over een vlaggenmast

Wil je graag een vlaggenmast in de tuin, maar weet je niet precies wat de regels hiervoor zijn? Hoe kies je de juiste vlaggenmast en waarom zou je überhaupt een vlaggenmast in je tuin moeten zetten? We vertellen je in dit artikel graag alles over de traditionele vlaggenmast, zodat jouw vragen allemaal beantwoord worden.

Waarom een vlaggenmast?

Een vlaggenmast is een teken van smaak en straalt autoriteit uit. Als jij een grote tuin met een vlaggenmast ziet, heb je gelijk het gevoel alsof je bij een belangrijk pand bent aangekomen. Alleen om die reden is een vlaggenmast kopen al een goed idee. Daarnaast kun je hier een statement mee maken, zoals op bijzondere feestdagen.

Welke vlaggenmast kies je?

Je kunt uit verschillende soorten vlaggenmasten kiezen. Zo kan je een vrijstaande vlaggenmast kiezen die je in de grond zet, maar je kunt ook voor een vlaggen stok kopen als je hier geen ruimte voor hebt. Vlaggenmasten kun je vaak kopen tussen de zes en acht meter in lengte, wat je het best kunt bepalen aan de hand van je woning of bedrijfspand. De mast komt het beste tot zijn recht als deze ongeveer een halve meter korter is dan het hoogste punt van het pand.

Welke vlaggenmast kies je

Hoe installeer je de vlaggenmast?

De traditionele vlaggenmast moet je in de grond vastzetten. Het liefst zet je minimaal tien procent van de totale lengte in de grond, zodat deze stevig staat en tegen een windvlaag kan. Daarnaast heb je een mastkoker en een grondanker nodig om deze stevig te bevestigen. Door hier goed op te letten, verzeker je jezelf van jarenlang plezier van de vlaggenmast. Als je voor een vlaggen stok kiest, hoef je deze enkel aan de zijkant van het pand te bevestigen met een speciale vlaggenhouder. 

Wat kost een vlaggenmast?

Het ligt heel erg aan wat voor type vlaggenmast je wilt hebben, welke kosten daaraan verbonden zijn. Als je een aluminium vlaggenmast wilt hebben, kun je vanaf tweehonderd euro een prima mast in huis halen. Hier komen wel nog bevestigingskosten bij als je deze niet zelf kunt installeren. Wil je toch liever een vlaggen stok, dan ben je een stuk goedkoper uit! Deze kosten vaak slechts een paar tientjes. Vergeet niet dat je ook nog een vlag nodig hebt en koop – als je toch bezig bent – direct een wimpel. Zo ben je helemaal klaar om jouw vlaggenmast te laten schitteren!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply