6x stijlvolle room dividers

Met een room divider kun je op een stijlvolle manier een kamer verdelen in aparte ruimtes. Dit kan een eenvoudige scheidingswand zijn, maar ook een grote kast of juist iets artistieks. In dit artikel laten we je 6 inspirerende voorbeelden zien. Misschien brengt het je op leuke ideeën voor je eigen woning!

 

Room divider van houten panelen

Met een houten room divider haal je een natuurlijk element in huis. Dit zorgt voor een warme en knusse uitstraling. Door wel te kiezen voor strakke lijnen, oogt het geheel ook nog eens heel modern. Perfect voor in een Scandinavisch interieur! Zoals je ziet op de bovenstaande afbeelding, is het een mooie scheiding tussen de keuken en de woonkamer.

Houten panelen met nisjes

Het is ook slim om een room divider multifunctioneel in te zetten. Bij deze houten constructie zijn er kleine nisjes ingebouwd. Hier kun je persoonlijke decoratie of praktische spulletjes in zetten. Ook oogt het wat speelser en luchtiger als er meer doorkijkjes in zitten. Deze optie is geweldig voor een kleine (studenten)kamer!

Stalen wand met glas

Hou je meer van de stoere en industriële look? Dan vind je deze room divider waarschijnlijk wel gaaf! Het is een groot stalen frame met glazen ramen erin. Dit zorgt ervoor dat je er nog steeds doorheen kunt kijken. Toch voelt de ruimte erachter als een aparte kamer. Je kunt er ook voor kiezen om een dichte wand te maken met een schuifbare stalen deur. Dan kun je de ruimte dus echt helemaal afsluiten. Handig voor een home office!

Boekenkast als room divider

Je kunt ook een gewone boekenkast gebruiken als scheiding. Laat wel genoeg ruimte over aan de bovenkant of zijkant. Anders kan het nogal zwaar en vol overkomen. Ook leuk: maak een boekenkast waar je onderdoor kunt lopen! Dit is echt een eyecatcher voor je interieur.

Urban jungle scheidingswand

Plantenliefhebbers hebben nooit genoeg groen in huis. Het is daarom een leuk idee om een jungle wand te maken! Je kunt kant-en-klare wandjes kopen die geschikt zijn voor verticaal tuinieren. Het is natuurlijk ook mogelijk om een normale kast vol te zetten met planten of om juist neppe planten vast te plakken op een groot houten bord.

Room divider van macramé

Macramé is weer helemaal hot! Je ziet het terug als plantenhanger, onderzetter of wandkleed. Maar heb je er al eens over nagedacht om zo’n wandkleed gewoon te gebruiken als room divider? Je hoeft het alleen maar te bevestigen aan het plafond en je bent klaar. Hallo bohemian vibes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply